9 de febr. 2012

Presentació a Tarragona del llibre: “Vivir en deudocracia”

La Llibreria La Capona es complau a convidar-vos a la presentació del llibre:

'VIVIR EN DEUDOCRACIA'
Iban un portugués, un irlandés, un griego y un español...
Quién debe a quién

ISBN: 978-84-9888-388-6
Año Publicación: 2011

La presentació anirà a càrrec de la Mònica Vargas i l'Olivier Chantry, coautors del llibre.
L'acte tindrà lloc dijous 9 de febrer, a les 8 del vespre, a la llibreria la Capona.

Carrer Gasòmetre 41-43
Tarragona.

Els països del Sud han viscut durant dècades asfixiats pel deute, el FMI i el Banc Mundial. Ara, en el Nord, el deute recau sobre Grècia, Irlanda i Portugal, i ja són països més empobrits i amb major desigualtat social del que eren abans dels “rescats”. A qui li toca ara? A Itàlia? A Espanya?

És necessari aclarir a què responen els ajustaments pressupostaris exigits pel FMI i la UE. Pot el país veure’s abocat a un “rescat”? Què hi ha darrere del deute espanyol? Pot una auditoria del deute ajudar-nos a sortir de la crisi? I si no paguem?

Solament quan els pobles coneixen la veritat, poden reclamar els seus drets i oposar-se amb força a les mesures d’austeritat i a la càrrega insostenible del deute. Aquest llibre, i les alternatives que proposa, com l’auditoria del deute, ofereixen el coneixement necessari per a la resistència.

La campanya Qui deu a qui? és una xarxa d’organitzacions i moviments socials que des de 2005 lluita per l’abolició del deute il·legítim i el reconeixement del deute ecològic. Aquest llibre l’han elaborat de forma col·laborativa activistes de Qui deu a qui? i persones vinculades a altres organitzacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada