10 de nov. 2014

9-N Cinc feixistes encaputxats van irrompre a l'Escola d'Hostaleria de Girona

El PxC i l'MSR se'n desmarquen

La resposta de la gent ha estat contundent. Foto: Carles Palacio


Nació Digital.Cat 09/11/2014

Cinc encaputxats han entrat dins l'Escola d'Hostaleria de Girona, insultant els votants i trencant mobiliari. La resposta popular ha estat contundent. La gent els ha reduït fins que han arribat els Mossos d'Esquadra, que els han detingut entre aplaudiments. Han estat detinguts i identificats. Els Mossos han confirmat que quedaran en llibertat a l'espera que el jutge els citi a declarar.

Des de la investigació s'havia informat inicialment que eren militants de Joventuts Identitàries de Catalunya, JIC, l'organització juvenil de PxC. Des de PxC ho neguen rotundament. "No tenim res a veure amb aquesta gent", explica a Nació Digital Robert Hernando, el líder del partit. També s'havia especulat amb la possibilitat que fossin propers al Movimiento Social Republicano (MSR), però el líder de la formació a Catalunya, Jordi de la Fuente, tampoc no assumeix l'acció com a pròpia. 



Han tingut la "mala sort" d'anar-se a topar amb uns quants jugadors de rugby del GEiEG
 
Dos dies després dels fets VilaWeb ha pogut parlar amb el jugador de rugbi que es veu en la fotografia, aturant un dels feixistes. El seu relat corregeix el d'aquesta notícia, precisant que no es tractava d'un equip sencer, sinó d'ell i de la gent de les meses que hi havia en aquell moment. Podeu llegir les seves declaracions ací: La sang freda del jugador de rugbi que va aturar un ultra el 9-N

Heus ací el vídeo del moment en què van fer fora els feixistes. Vídeo publicat per @CalaixNikov:



Pengen els vídeos de l’agressió feixista de Girona

S’han penjat al youtube i al vimeo dos vídeos de l’agressió feixista al punt de votació de l’Escola d’Hosteleria de Girona 

Llibertat.Cat 10/11/2014 Els  cinc encaputxats van irrompre a l'Escola d'Hostaleria de Girona entre crits de 'Viva España', i van trencar una urna a puntades de peu, tot i que els voluntaris de la consulta la van poder tornar a muntar per seguir utilitzant-la.

Els agressors van fer la cua amb la resta de persones que anaven a participar i, en entrar al local, cap a les 11.30 hores, van trencat plats i objectes de l'escola i es van tapar les cares amb un passamuntanyes. Les persones que eren al punt de participació van tractar de detenir els encaputxats i finalment van retenir a diversos d'ells. Els Mossos d'Esquadra van detinir els cinc encaputxats, d'entre 21 i 34 anys, als quals se'ls imputen delictes de lesions, danys i desordre públic. Posteriorment van ser posats en llibertat amb càrrecs i a l'espera de ser citats judicialment. Els detinguts són de Girona, Sant Hilari Sacalm, Les Planes d'Hostoles, Vilafant i Vilajuïga, com a mínim dos dels atacants són membres de Plataforma per Catalunya. S’han penjat al youtube i al vimeo vídeos de l’agressió feixista al punt de votació que ja han rebut milers de visites.


 
Dos atacants de l’Escola d’Hostaleria de Girona són activistes de Plataforma per Catalunya


Almenys dues de les persones que ahir van intentar rebentar la consulta del 9N a l’Escola d’Hostaleria de Girona pertanyen a l’entorn de Plataforma per Catalunya. Així ho ha pogut descobrir l’Ariet després de comparar les fotografies de l’atac amb les imatges publicades per aquesta organització a la seva pàgina de Facebook. Tal com es pot veure, els dos atacants haurien participat en diversos actes pretesament benèfics organitzats per les Joventuts Identitàries, la branca juvenil de PxC, durant els darrers mesos. En les imatges, els dos atacants apareixen en companyia d’altres militants com Sergio Concepción o Sergi Fabri, coneguts pels seus contactes amb el partit neonazi Alba Daurada. Les imatges han estat publicades a Facebook entre els mesos de juny i setembre d’aquest any. Llegir més.. Ariet (Redacció) 

Informació relacionada:

11/11/2014 El grup feixista Democracia Nacional fa el ridícul el 9-N
La concentració feixista del dia 9 a Cardedeu va reunir 3 persones (al migdia encara esperaven que vingués un autocar de Madrid amb els centenars de militants però els reforços mai van arribar). Llegir més..

-.-

Vinculen l'atac feixista a la galeria d'art de Figueres amb els del 9N a Girona

· Els joves tindrien vinculació amb Plataforma per Catalunya (PxC)

Ara Girona.cat 12/11/2014

Els autors de les pintades feixistes a la galeria d'art Dolors Ventós de Figueres (Alt Empordà) i al carrer Peralada de la mateixa ciutat el divendres 7 de novembre podrien ser obra dels mateixos que van irrompre a l'Escola d'Hostaleria de Girona durant la celebració del 9N segons explica "El Punt Avui".

La investigació, que a hores d'ara es manté oberta, treballa amb la gravació d'una càmera de seguretat d'un carrer de la capital altempordanesa on se'ls ha identificat. Les seves identitats segons ha pogut conèixer el diari gironí són; Juan Carlos Cantero Fornieles (Vilafant), Lluís Serrat Teixeira (la Cellera), Marcos Rojano Muñoz (Sant Hilari Sacalm), Raúl Galán Barragán i Sergio Roldán Moreno (Vilajuïga). El segon és el protagonista del vídeo enregistrat per diversos testimonis a l'entrada de l'Escola d'Hostaleria que fou reduït per un grup de jugadors de l'equip de rugbi del GEiEG.

Amb tot, els Mossos d'Esquadra no aprofundeixen en aquesta suposada relació i no confirmen ni desmenteixen el suposat vincle. Tots cinc joves pertanyen d'una manera o un altre a Plataforma per Catalunya (PxC) i en els seus perfils de Facebook es pot observar una tendència envers idearis d'extrema dreta com també la seva presència en actes del partit. Tanmateix la formació xenòfoba va assegurar a Twitter que els nois no tenen cap mena de vinculació amb PxC.

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada