17 de set. 2017

El Govern nega l'entrada al port de Palamós al vaixell neonazi antirefugiats

Alarma per un vaixell antirefugiats davant de la Costa Brava

Barco C-Star, Defend Europe

Per Gerard Escaich Folch 
Radiocapital 17/09/2017  

El vaixell neonazi C-Star navega a poques milles de la Costa Brava. L’embarcació ultra vol impedir la immigració a través del Mar Mediterrani. La intenció és controlar les ONG i bloquejar els rescats dels nàufrags.

L’embarcació ha aparegut aquest matí a la Costa de Palamós. Aquesta aparició ha mobilitzat les entitats antiracistes de la zona fent una crida per tal d’evitar que atraqui a cap port gironí.

Hores més tard, des del compte de Twitter oficial de Ports de la Generalitat, s’ha informat que l’embarcació neonazi C-Star no tindrà accés a cap port gestionat pel Govern català. Una notícia que arriba després del mateix dictamen del Ministre de l’Interior el passat juliol.

Aquest vaixell, del grup Generació Identitària, un grup transnacional que defensa la seva identitat i valors a les xarxes socials, va aconseguir llogar aquesta embarcació al juliol d’enguany. La intenció que tenen és acabar amb el que ells anomenen “servei de taxi” que fan els vaixells de les ONG quan realitzen rescats a immigrants i refugiats.

La plataforma Girona Acull ha publicat al matí un comunicat per animar als activistes a posar-se en contacte amb els ports de la zona. La intenció de la plataforma era evitar que l’embarcació neonazi C-Star pogués arribar a costa. Al comunicat ressalten que cal “impedir que aquest vaixell neonazi atraqui a algun port de Catalunya”.

A part de la crida de la plataforma Girona Acull, altres organitzacions també s’han mobilitzat al Port de Palamós.

A hores d’ara, el vaixell neonazi C-Star, segueix aturat davant de la Costa Brava entre Palamós i Platja d’Aro.El Govern nega l'entrada al port de Palamós al vaixell neonazi antirefugiats
Entitats antiracistes de Catalunya havien reclamat que no se'l permetés atracar a cap port gironí


Ports de la Generalitat niega la entrada de un barco xenófobo
El buque es acusado de torpedear las ONG que trabajan en el rescate de refugiados en el Mediterráneo.
El C-Star ha sido fuente de contradicciones y conflictos desde los primeros días de su misión

Alarma per la presència davant la Costa Brava del vaixell que impedeix el rescat de refugiats
Diverses entitats antiracistes fan una crida a la mobilització per evitar que atraqui a cap port gironí

Ports de la Generalitat veta al barco de Defend Europe en los puertos de su titularidad 
Ports de la Generalitat ha anunciado que ha denegado este domingo la entrada del barco 'C-Star' del grupo Defend Europe, acusado de xenófobo y de boicotear el trabajo de las ONG que trabajan en el rescate de refugiados en el Mediterráneo, en el Puerto de Palamós (Girona).

Movilización para evitar la llegada de un barco de la ultra derecha al Empordà
Ports de la Generalitat prohíbe que el C-Star atraque en ningún puerto de su titularidad. La nave, fletada por el grupo neonazi Defend Europe, bloquea los rescates de inmigrantes en el Mediterráneo.


-o-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada