25 d’oct. 2009

Agressió policial a Reus contra una manifestació que reclamava preus justos pels productes agraris

[Vídeo] Els antiavalots dels Mossos d'Esquadra han carregat amb violència contra els concentrats, però aquests, lluny d'arronsar-se, han respost sense embuts a l'agressió.


Unió de Pagesos continua la seva campanya en defensa d'uns preus justos per a la producció agrària (vegeu Accent 161). Per aquest motiu, aquest matí han convocat una tractorada a Reus, que ha acabat amb càrregues policials davant la delegació de la Conselleria d'Agricultura.

Els pagesos protestaven per l'alt diferencial existent entre el preu que ells cobren pel producte i el preu final que paga el consumidor. Els baixos preus que paguen les grans distribuïdores mantenen moltes explotacions agràries al límit de la supervivència. Segons el sindicat agrari, ni el govern autonòmic ni l'estatal ha dut a terme cap tipus de mesura per a solucionar aquesta situació, fet que contrasta amb les ajudes a altres sectors com el Plan E. Precisament avui, el govern espanyol ha anunciat que prorrogava el finançament per a la compra d'automòbils.

Quan la protesta ha arribat davant la delegació de la Conselleria, al passeig Prim, els pagesos hi han abocat productes agrícoles. Els antiavalots dels Mossos d'Esquadra han carregat amb violència contra els concentrats, però aquests, lluny d'arronsar-se, han respost sense embuts a l'agressió. Els convocants estudien presentar una denúncia per l'actuació dels Mossos.

Font: Kaos en la Red

Traducció al castellà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada