11 de gen. 2012

Josep Prat abandona INNOVA i USP Hospitales

El president de l’ICS renuncia al seu càrrec com a director general d’INNOVA pel que cobrava, segons diversos càlculs, uns 300.000 euros anuals. També deixa de ser el director general de Serveis de l'Ajuntament de Reus i l'empresa privada que compatibilitzava amb els càrrecs públics

Josep Prat Domènech

Font: Diari el Triangle

El controvertit president de l’Institut Català de la Salut, Josep Prat Domènech, ha anunciat aquest dimecres que havia presentat la dimissió del seu càrrec com a director general d’INNOVA, el hòlding sanitari de Reus, després que dilluns fos denunciat a la Fiscalia de l’Audiència Nacional de Tarragona per la CUP de Reus per la incompatibilitat de càrrecs. A més a més de la direcció d’INNOVA, Prat ha renunciat a la direcció general de Serveis de l’Ajuntament de Reus però encara és president de l’Institut Català de la Salut (ICS) i membre del consell assessor en sanitat del president Artur Mas.

A la tarda s'ha confirmat, també, que Prat també ha deixat de ser membre del consell d'administració d'USP Hospitales, una companyia sanitària privada. A través d'una carta enviada via email als treballadors de l'ICS, Prat ha assegurat que la compatibilitat de càrrecs a la sanitat pública i privada, per la qual havia estat molt criticat, és "legal, legitima i no excepcional", però que renuncia per no danyar la imatge de l'ICS.

La denúncia de 254 pàgines de la CUP pretenia que es dilucidés la funció de Prat a INNOVA, hòlding del qual la Generalitat s’havia negat constantment a donar informació a la CUP, a més a més del seu salari i la seva declaració de renda. David Vidal, regidor de la CUP a Reus que va presentar la denúncia, juntament amb dos vocals més, ha assegurat dimecres en roda de premsa que “el jutge haurà d’interpretar ara la dimissió de Prat després de la denúncia presentada per la CUP de Reus”, denúncia que creu que ha motivat la renúncia de Prat.

Dimarts el portaveu del Govern, Francesc Homs va ser preguntat per la denúncia de la CUP i va assegurar no saber-ne res, alhora que el ratificava assegurant que s’havia complert “escrupolosament” la llei en el nomenament de Josep Prat al capdavant de l’ICS. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer ha assegurat en roda de premsa que se sentia “més alleugerit” després de la renúncia de Prat, i del seu salari desconegut ha afirmat que “quedarà en el record”.

o0o

Josep Prat comença a dimitir dels seus càrrecs després de la denúncia de la CUP de Reus

Declaracions del conseller Boi Ruiz sobre la denuncia de la CUP al director de l'ICS Josep Prat



Notícies relacionades:

Més informació:

Josep Prat deixa el càrrec de Director General d'INNOVA desprès de presentar la dimissió Guillem RS - Reus (Baix Camp)/ Del Camp 11/01/2012

El Govern no aclareix si mantindrà Prat en la presidència de l'ICS Alfons Quintà / DiarideGirona.Cat 11/01/2012

Josep Prat dimiteix com a director d'Innova i conseller d'USP Hospitals Reus Digital 11/01/2012

o0o


o0o

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada