3 de des. 2012

Els Legionarios de Cristo aterren a Esplugues de Llobregat

La congregació ultracristiana, amb la benedicció del bisbe de Sant Feliu, estrena el centre escolar de prop de 20.000 metres quadrats que Barcelona no va deixar fer a Collserola.

El bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés, saluda els alumnes
Albert Balanzà
Nació Digital 02/12/2012

La congregació dels Legionarios de Cristo ha estrenat des del passat dimarts a Esplugues de Llobregat la seu definitiva de l’escola Highlands School Barcelona, que fa 14 anys estava instal·lada de manera provisional a tocar del monestir de Pedralbes i també al col·legi Reial Monestir de Santa Isabel de Sarrià, i que ara fa dos anys va haver de replantejar el seu projecte inicial de trasllat al barri del Pomaret, en plena serra de Collserola.

Amb la benedicció del bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés, en una cerimònia en la qual va estar acompanyat pel director territorial dels Legionarios a l’Estat espanyol, Jesús María Delgado, el centre arrenca amb una superficie útil de 19.000 metres quadrats en una zona d’Esplugues coneguda com la Masia Juncadella, sortint per l’avinguda Diagonal a mà dreta. La reforma de l’espai es va adjudicar el juny passat a Construcciones Pérez Villora, que a Barcelona ha edificat altres obres emblemàtiques com la nova seu d’RBA al 22@. En una nota de premsa, la congregació remarca que el seu projecte a Catalunya és “l’únic que ofereix a la societat catalana un projecte educatiu privat, catòlic i amb sistema d’educació bilingüe anglès-castellà”. 

Projectes des del 2001 

La instal·lació definitiva de l’escola dels Legionarios de Cristo ha estat precedida des del 2001 d’altres projectes urbanístics que mai no havien acabat de reeixir fins ara, sigui per l’oposició tècnica o veïnal. El precedent que va arribar més lluny es va produir en el període 2009-2010 quan l’Ajuntament de Barcelona va aprovar inicialment un pla especial en tres hectàrees d’equipament als peus de la torre de telecomunicacions i al límit, per pocs metres, del Parc Natural de Collserola. El lloc era un semibarranc, propietat dels Legionarios i d’una tal família Margenat, entre els carrers Pomaret i Santíssima Trinitat del Mont, on es van arribar a practicar dues cates i es van netejar algunes parts de sotabosc.

El polèmic projecte, que van esbombar els veïns agrupats a la Plataforma Cívica per la Defensa de Collserola, va rebre en un principi el qualificatiu d’“impecable” per part de l’aleshores equip de govern del PSC però a mesura que va créixer l’oposició veïnal va anar omplint-se d’objeccions en edificabilitat, impacte paisagístic i mobilitat. El 26 de març de 2010 el ple de l’Ajuntament va tombar-lo definitivament amb els vots de PSC, ICV, CiU i ERC.

o0o

Informació relacionada:
Cumbres de los Legionarios de Cristo al parc de Collserola (Plataforma Cívica per la Defensa de Collserola) Hem guanyat!!!


(Esplugues de Llobregat)
La Congregació de los Legionarios de Cristo ens ha adjudicat la reforma de la Masia Juncadella a Esplugues de Llobregat. Aquesta Masia es troba situada dintre del futur recinte del Highlands School . Construcciones Pérez Villora S.A

Més informació:

La Legión de Cristo a Catalunya:
La Legión de Cristo a Espanya

Legión de Cristo a Wikipedia

Informació relacionada:
 
o0o

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada