30 de set. 2013

El govern balear no escolta el clam de la riuada verda

El vice-president insisteix que no retiraran el decret de llengües, malgrat la històrica mobilitzacióFont: Vilaweb 30/09/2013

Els docents de les Illes comencen avui la tercera setmana de vaga indefinida, l'endemà d'una manifestació històrica que va ser un clam contra el decret de llengües, que vol ensorrar el consens sobre la immersió lingüística, i en defensa d'una educació pública de qualitat i en català. Malgrat tot, el govern no pensa escoltar ni cedir. Antonio Gómez, vice-president de les Illes Balears i conseller de la Presidència, ha dit avui que el govern no retiraria el decret argumentant que aquest havia 'sortit de les urnes'. 

'De les urnes és d'on surt la manifestació popular i d'on surt el mandat per a determinada acció política', ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio, on ha criticat 'la lectura política' de la marxa i que s'hi veiessin símbols que, segons ell, 'no tenen res a veure amb la història i la cultura de les Illes Balears', en referència a les estelades i al suport d'ERC a la manifestació. 

Gómez ha anunciat que el govern continuaria negociant amb els docents amb una actitud 'col·laboradora' i amb la intenció d'intentar arribar a acords, i ha dit que la màxima preocupació que tenia ara el govern era que els infants no anaven a escola. 

Una riuada verda històrica planta cara a Bauzá

Desenes de milers de ciutadans es van posar ahir la samarreta verda de la revolta dels mestres i van sortir al carrer per alçar la veu contra les últimes imposicions del PP i l'aplicació del decret de llengües. Els organitzadors calculen que hi hagué noranta mil assistents a la manifestació de Palma (més de cent mil a totes les illes). La Societat Balear de Matemàtiques, que s'havia proposat de fer-ne un càlcul precís, diu que es va arribar a vuitanta mil manifestants a Palma. [Més informació]
  
Més informació:
 
Una riuada verda històrica planta cara a Bauzá
Editorial Vicent Partal: Per Mallorca ens ix el sol
Per què s'ha tallat l'emissió de Catalunya Ràdio a les Illes?
Les Illes s'omplen de samarretes verdes [FOTOS]
VilaWeb TV us ofereix vídeos de Palma, Maó i Barcelona
La Societat Balear de Matemàtiques compta més de 80.000 persones a Palma
'El TIL és una versió revisada i ampliada del decret de Nova Planta'
Catalunya se suma a la defensa del català a les escoles de les Illes
El govern balear diu que ERC impulsava la gran manifestació de Palma
Reportatge de VilaWeb TV: Les Illes diuen prou, el vídeo de la revolta educativa contra Bauzá

Recul d'imatges:  
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada