26 de set. 2013

Zapatistas al Parlament de Catalunya?

Doncs, sí, també.

"Nosaltres som zapatistes. De la cultura del poble mana i el govern obeeix",
"... Llibertat, Justícia i Democràcia"
. David Fernàndez 
(min. 10:05)


Rèplica.
Debat sobre l'orientació política general del Govern (Exp: 255-00005/10)
Intervinent: Sr. David Fernàndez i Ramos (Membre) | Grup Mixt
De 19:50:58 a 20:03:29 - Durada: 12 m. 30 s.

Intervenció.
Debat sobre l'orientació política general del Govern (Exp: 255-00005/10)
Intervinent: Sr. David Fernàndez i Ramos (Membre) | Grup Mixt
De 18:54:03 a 19:25:22 - Durada: 31 m. 19 s.

Intervenció de David Fernàndez (CUP-AE) al Debat de Política General 2013 al Parlament de Catalunya 


- David Fernàndez: 'No es poden posar portes a la llibertat, i algun dia caldrà desobeir'.

El diputat de la CUP blasma les retallades i defensa un país 'fora d'aquesta Unió Europea'.
 
VilaWeb Dijous 26.09.2013 19:41

'Hem passat del llibertat, igualtat i fraternitat a l'austeritat, desigualtat i autoritat', ha dit el diputat de la CUP David Fernàndez en el debat de política general. Amb una samarreta en record de Guillem Agulló, i després de col·locar-ne al faristol una de verda en suport a la vaga de docents a les Illes, Fernàndez ha començat avaluant la situació econòmica i de crisi del país.

Ha recordat que les retallades de l'últim cicle polític equivalien al 66% del rescat de Catalunya Caixa; ha repassat uns quants casos de corrupció política, i s'ha demanat: 'Per què costa tant la transparència, la justícia, l'ètica? Fins quan continuarà la justícia de classe, la impunitat i la falta de transparència?'


Sobre el procés d'independència, ha dit que hi havia 'un excés d'emocionalització' i que calia 'racionalitzar i articular el procés'. Per la CUP, ha dit, 'qui hi ha deixat sempre la pell han estat les classes populars, fos en la república, en la dictadura o en el nazisme'.

També ha demanat 'més sincronització' a Mas en el procés, perquè 'alliberar un país requereix intel·ligència i coratge col·lectiu'. I ací ha defensat la desobediència civil per superar el 'xoc entre legalitat i legitimitat a favor d'una majoria social' i ha avisat de les estratègies de 'por i dilació' que assegura que vindran.

'No es poden posar portes a la llibertat política d'aquest poble, i algun dia caldrà desobeir', ha sentenciat. Ha insistit que 'la gent no entén en renúncies' i s'ha demanat quin diàleg podia haver-hi amb el govern espanyol i un partit, 'el de Bárcenas, que ha fet bandera de tantes desigualtats'.

També s'ha referit a la Unió Europea: 'És part del problema i no de la solució.' Ha demanat que el procés independentista situï el país 'fora d'aquesta Unió Europa' i ha defensat 'l'Europa i la Mediterrània dels pobles'.

Finalment, ha blasmat les accions de grups feixistes i ha recordat: 'Nosaltres no celebrarem mai el 12 d'octubre. Perquè tenim memòria: el va instaurar el general Franco el 1940 com a dia de la raça.'

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada