7 d’oct. 2013

El ple d'Almoster aprova una moció contra la línia de molt alta tensió

L'Ajuntament exigeix al Ministeri d'Indústria que arxivi l'expedient d'una construcció que está previst que travessi el municipi

Almoster també rebutja l'arribada de la línia de molt alta tensió al territori.
Foto: Alba Mariné


Almoster s’uneix a la llista de pobles contraris a l’arribada d’una línia de molt alta tensió (MAT) –400 kV– que està previst que travessi part del terme municipal. La setmana passada el ple de l’Ajuntament va aprovar, per unanimitat, una moció conjunta –ERC, CiU i PSC-AM– per exigir al Ministeri d’Indústria que arxivi la construcció de la línia de molt alta tensió al·legant un defecte de forma. Per aquest motiu, el ple va ratificar sol·licitar al ministeri «la declaració de caducitat de l’expedient».

Més concretament, la MAT travessa la part més elevada del poble on es troba la Urbanització Picarany. La notícia de la construcció d’aquesta infraestructura genera un gran malestar entre els veïns d’Almoster. De fet, ja han creat un moviment social contrari a la seva creació sota el nom de No a la MAT del Camp. Altres municipis de la demarcació també han creat plataformes i moviments, com la Xarxa Sud que agrupa fins a 18 entitats, que s’oposen frontalment a l’arribada de la línia de molt alta tensió al territori. 

La línia que preveu implantar Red Eléctrica afecta fins a 26 municipis de les Terres de l’Ebre i del Camp de Tarragona. Per la seva banda, la mateixa empresa ja va anunciar fa mesos  que considerava que l’estudi sobre l’impacte mediambiental que havia portat a terme era favorable i d’afectació «moderada».

Informació relacionada:
(Recull de Noticies. del dia 23/07/2013, fins el 04/10/2013)

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada