3 de jul. 2009

Continuen les mobilitzacions a Hondures I

El poble hondureny espera l'arribada de Zelaya i es mobiltza en tot el país

Actualizació

· Militars hondurenys han intentat silenciar a la premsa
La Federació Llatinoamericana de Periodistes (Felap) exigeix a "els criminals colpistes que van destituir del govern al president Manuel Zelaya" que cessin les persecucions contra periodistes d'Hondures i corresponsals estrangers que donen cobertura als successos que té lloc en aquesta nació després del cop militar del passat diumenge, en un comunicat fet públic aquest divendres.
Llegir noticia: Clica aquí

· Moviments socials envien missiva a Insulza en la qual demanen restitució de Zelaya
La Central General de Treballadors d'Hondures en conjunt amb el Moviment Ampli per la Dignitat i la Justícia, la Confederació Unitària de Treballadors, així com, la Central de Cooperatives del Cafè i el Centre d'Estudis de la Dona-Hondures, han enviar aquest divendres una carta al Secretari General de l'Organització d'Estats Americans (OEA), José Miguel Insulza, en la qual demanen que aquest organisme "ratifiqui les mesures necessàries en contra del govern colpista fins a obligar-lo a restituir l'ordre constitucional" del país.
Llegir noticia: Clica aquí

· Insulza: No hi ha intenció de revertir el cop d'estat a Hondures
El Secretari General de l'Organització d'Estats Americans (OEA), José Miguel Insulza, va assegurar aquest divendres que la ruptura de l'ordre constitucional a Hondures persisteix i es va lamentar que després de la seva entrevista amb 15 magistrats de la Cort Suprema de facto, no va trobar disposició per a la tornada del legítim president d'aquest país, Manuel Zelaya.
Llegir noticia: Clica aquí

·········
Divendres..

A un dia de l'arribada del President Constitucional, Manuel Zelaya, les mobilitzacions continuen en tot el país. L'exèrcit i la policia mantenen assetjades les dues ciutats mes importants del país: Tegucigalpa i San Pedro Sula, en general són moltes les persones capturades i les quals tenen ordre de captura però encara no es té una dada exacta sobre això.

Des de la capital reporten que no deixen d'arribar persones de l'interior del país, moltes caminant ja que els transports estan restringits. Els camions que estan intentant arribar a Tegucigalpa són rebuts per trets dels militars, que intenten així frenar que la resistència en la capital continuï creixent. En aquests moments inicia una marxa, que es desplaça pel Bulevar de les Forces Armades.

Les persones concentrades en la capital esperen per a avui les paraules de la Premi Nobel de la Pau Rigoberta Menchú, que ha arribat al país per a solidaritzar-se amb el poble hondureny i sumar-se així al crit que reclama la restitució del president Mel Zelaya.

Avui també s'espera l'arribada del Secretari General de l'Organització d'Estats Americans (OEA), José Miguel Insulza. L'objectiu d'aquesta visita "no és negociar amb el govern de facto", segons va aclarir ahir Insulza, sinó informar a les autoritats sobre les últimes 24 hores que tenen per a restituir al president constitucional del país centroamericano, Manuel Zelaya, segons el ultimàtum que va llançar la OEA el dimarts passat.

Notes anteriors

1 comentari: