4 de juny 2013

Cas Emilio Hellín Moro, assassí de Yolanda González Martín

La Plataforma de familiars, amics i companys de Yolanda González demana explicacions a Interior sobre la col.laboració del feixista Emilio Hellín amb els Mossos d’Esquadra.

Yolanda González
Andreu Pagès

La Plataforma de familiars, amics i companys de Yolanda González informa que el proper dia 3 de juny a les 13 h 00 serà rebuda al Departament d’Interior per la Directora General d’Administració de Seguretat Sra. Maria Teresa Casado Cadarso i per la Cap de Gabinet del Conseller d’Interior Sra. María del Mar Blasi Reventós. En aquesta entrevista estarà present Asier González Martin, germà de la Yolanda.

Aquesta trobada es produeix gairebé dos mesos i mig després d’haver sol·licitat el 15 de març, per primera vegada, una entrevista amb el Conseller d’Interior Sr. Ramon Espadaler i Parcerisas.

Yolanda va ser assassinada el 1980 quan tenia 19 anys per Emilio Hellín, feixista militant de Fuerza Nueva i i cap del Grup 41 del Batallón Vasco-Español. Emilio Hellín Moro va ser condemnat a 43 anys de presó per aquest fet i per un dipòsit continuat d’armes de guerra i explosius i diversos delictes de falsedat de documents d’identitat. Emilio Hellín va protagonitzar diversos intents de fuga i aprofitant un polèmic permís penitenciari va fugir al Paraguay on va viure, sota la protecció de la dictadura de Stroessner, fins que va ser extraditat.

El mes de febrer el diari el País destapava que Hellín havia canviat d’identitat i que ara col·labora amb diversos cossos policials en tasques de formació. Una prova més de l’estafa que ha representat el pacte de silenci de l’anomenada Transició democràtica.

Després múltiples gestions i renovades, la Plataforma espera rebre la informació sobre quina ha estat la col·laboració de l’assassí de la Yolanda González amb els Mossos d’Esquadra.

Per informar-vos dels resultats d’aquesta entrevista, us convoquem a una roda de premsa a les 14 hores a les portes de la seu del Departament d’Interior, carrer de la Diputació, 355 de Barcelona. En aquesta roda de premsa estaran presents la representació de la Plataforma rebuda al Departament i l’ex-fiscal en Cap de Catalunya i ex-fiscal en Cap Anticorrupció, Sr. Carlos Jiménez Villarejo.

Barcelona, 30 de maig de 2013 

-:-

Podeu trobar informació sobre el cas en els següents enllaços:



Fitxa policial de Emilio Hellín.
 Article d’El País:
http://elpais.com/m/politica/2013/0... 

Dossier elaborat per la família de la Yolanda:
http://yolglez.files.wordpress.com/... 

Altres informacions:

http://www.elperiodicodehuelva.es/i...
http://www.huelvainformacion.es/art...
http://ccaa.elpais.com/ccaa/2013/02...
http://www.madridiario.es/2013/Abri...
http://www.telecinco.es/informativo...
http://www.elmundo.es/elmundo/2013/...
http://ecodiario.eleconomista.es/in...
http://www.diariocritico.com/e-xclu...
http://ccaa.elpais.com/ccaa/2013/03... 

Web de los Familiares amig@s y compañer@s de Yolanda Gonzalez Indignados por el contrato del asesino Hellín con el Mº del Interior
http://yolglez.wordpress.com
http://yolglez.wordpress.com/dossier

-:-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada