31 de jul. 2013

Demanen penes de presó per als pagesos detinguts als aldarulls de 2009 a Reus

Quatre pagesos podrien acabar a la presó per les càrregues policials dels Mossos d'Esquadra davant dels serveis territorials d'Agricultura.


Carles Vicente i el germans Crusells, després de ser deixats en llibertat. Foto: Laia Solanellas.
DelCamp.Cat 30/07/2013

En relació amb els incidents entre pagesos i Mossos d’Esquadra a l’octubre de 2009 a Reus, la Fiscalia i l’acusació particular que representa quatre dels agents dels Mossos d’Esquadra ferits en els incidents demanen penes de més de dos anys per als quatre pagesos detinguts. En les conclusions de la instrucció, que es troba en la via penal, s’acusa els pagesos de delictes de desordre públic, atemptat a l’autoritat, lesions i danys materials. Amb aquestes penes, tot i que els pagesos implicats no tenen antecedents penals, aquests podrien ingressar a presó.

Tant la Fiscalia com l’acusació particular reclamen indemnitzacions per les lesions causades als mossos i consideren el sindicat Unió de Pagesos com a «responsable civil subsidiari» dels aldarulls, en què van acabar ferides divuit persones i hi va haver diversos detinguts. Tot i que manté la demanda de danys i perjudicis per la destrossa de mobiliari urbà, el Departament d’Agricultura de la Generalitat va retirar la seva acusació per la via penal. L'exdelegat del govern de la Generalitat de Catalunya al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, pocs dies després de les càrreges, va assegurar que no es retirarien les causes contra els pagesos i va assegurar que no es tractava d’una acció policial dirigida políticament.
 
Els pagesos van convocar el 24 d’octubre de 2009 una manifestació per reclamar «preus justos» i denunciar els baixos preus imposats pels grans distribuïdors. Un cop davant de la seu del Departament d’Agricultura, al passeig Prim de Reus, els pagesos van intentar accedir-hi i va començar l’enfrontament amb els Mossos d’Esquadra, del qual van resultar ferits vuit mossos i deu pagesos. Tres pagesos, Antoni Lluís C. C., de la Selva del Camp; Joan C. C., de Riudoms, i Josep Carles V., de Falset, van ser detinguts; ara, però, són quatre els que s’enfronten a penes de presó. Els pagesos es van convocar davant de la comissaria de Reus a l'espera de la posada en llibertat dels seus companys. Els moments de tensió també es van viure davant de la comissaria on els agents de l'ARRO van detenir altres pagesos.


Carles Vicente, un dels imputats, ha confirmat que la Fiscalia, en la seva qualificació provisional, demana dos anys de presó per als quatre agricultors detinguts el 24 d'octubre el 2009 i que fins i tot els «demana fins i tot intent d'assassinat», segons l'agència Efe. El Ministeri Fiscal veu indicis de delictes de desordre públic, atemptat a l'autoritat, lesions i danys materials i considera al sindicat Unió de Pagesos com a responsable subsidiari. Vicente ha comentat que «ara busquem testimonis de com va succeir tot, hi ha moltes imatges de policies pegant a gent i a pagesos, però no a l'inrevés».

Més..

Fiscalia i acusació reclamen penes de presó per als pagesos implicats en els aldarulls de Reus

Notícies relacionades:

Puja fins a tres el nombre de detinguts d'Unió de Pagesos aquest dissabte a Reus
El jutge deixa en llibertat amb càrrecs els tres pagesos detinguts ahir a Reus

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada