18 de nov. 2009

Nou incident a la central nuclear Ascó I

Ascó I notifica l´aturada automàtica del reactor.
L'incident, segons l´administració reguladora, no ha tingut repercussions ni per a la població ni per al medi ambient .

La central nuclear d'Ascó I (a la Ribera d'Ebre) ha notificat aquest dimecres al CSN l'aturada automàtica del reactor nuclear. L´incident hauria consistit en l´aturada automàtica del reactor a causa del baix nivell detectat en el generador de vapor A per mal funcionament d'una turbo-bomba d'aigua d'alimentació. El CSN ha sentenciat que tots els sistemes de seguretat de la instal·lació nuclear haurien funcionat de manera que Asco I ara està en procés de revisió i d'anàlisi de les causes de l'incident. Sense repercussió per als treballadors, la població ni el medi ambient segons la mateixa administració reguladora.

Apaguem les nuclears:
http://www.apaguemlesnuclears.cat
http://apaguemlesnuclears.wordpress.com

ARA ÉS EL MOMENT: no a la renovació de les llicències d’Ascó i Vandellòs!

[19 de novembre] Xerrada a les Corts

dijous 19 de novembre a les 20:00h

a l’Ateneu Popular de les Corts

C/Joan Gamper, 8 – 10

Presentació de la campanya “Apaguem les nuclears” a les Corts, a càrrec de membres de Jóvens de les Terres de l’Ebre.

En acabar hi haurà sopar.

TV Vandellòs | 20 anys de l’accident de Vandellòs

Amb declaracions de Sergi Saladié (Portaveu de la CANC), Carlos Barceló (alcalde de Vandellòs 1987 – 1997)

A vint anys de l’accident de Vandellòs I

Avui fa vint anys que la nuclear Vandellòs va estar a punt de produir una altra hecatombe de xernòbil, accident iniciat per un incendi.

El qui llavors era cap del parc de bombers d’Amposta, el primer a intervenir-hi, va denunciar les criminals mancances de seguretat, així com la igualment criminal fugida de tècnics responsables de la central, cosa que li va costar seriosos problemes amb els seus superiors. Avui, després de la fuita d’Ascó I, segueix denunciant que les coses no han canviat.

Molts milers de persones del Camp de Tarragona i, especialment, de les Terres de l’Ebre, van sortir al carrer aquells dies exigint el tancament de les nuclears, aconseguint el de Vandellòs I.

Avui, encara ens queden tres reactors, que tenen cada any més del 60 per cent dels incidents comunicables al CSN de totes les nuclears de l’Estat, amb greus deficiències quant a cultura de seguretat, com va denunciar CCOO i com certificà el CSN. L’any que ve expira la llicència de Vandellòs II i el 2011, les d’Ascó I i II, respectivament. És un moment de tancar-les que ja no es presentarà en molt temps. Aprofitem-ho, exigim la no renovació de les llicències de les nuclears d’Ascó i Vandellòs!

Apaguem les nuclears!

Terres de l’Ebre, 19 d’octubre de 2009

Cementiri nuclear? Ni a les Terres de l’Ebre ni enlloc!

Tal com informa el diari El Pais, cinc pobles de l’Estat espanyol han pres posicions per a acollir el cementeri de residus nuclears. Entre els quals hi ha Tivissa, Vandellòs i Ascó, malgrat la forta oposició que existeix al territori i les mocions aprovades a ajuntaments i consells comarcals.

Cinco pueblos toman posiciones para albergar el almacén nuclear

Ascó, Vandellòs y Tivissa (Tarragona), Yebra (Guadalajara) y Merindad de Cuesta-Urria (Burgos), posibles emplazamientos para los residuos radiactivos

Llegeix la resta d’aquesta entrada »

2 comentaris:

  1. i si tanquen les centrals nuclears, quan ens menjarem els musclos de la platja de l'Almadrava que feien kilo i mig cada un ?

    i a casa ens faràs comprar bombetes de llum, fins ara amb el que irradiaven els nostres cosos ja en teníem prou

    home home siguem seriosos !!

    ResponElimina
  2. Je, je , je... ¡apaga y vámonos!

    Té, ja deia jo que útimament et veia una mica flourescent, de nit deus semblar una d'aquelles marededeus de Lourdes, o si vols per més nostrada, una d'aquelles Coris que ni de nit la perds

    ResponElimina