11 de nov. 2009

Pobrets...

Slim, el sisè home més poderós en el món, segons Forbes


La llista sobre les personalitats més influents i amb major control o accés a recursos està encapçalada per Obama, Jintao, Putin, Bernake i els fundadors de Google.

Nova York. El mexicà Carlos Slim és el sisè home més poderós del món, segons la revista Forbes, que els situa després dels líders d'Estats Units, Xina i Rússia, del director de la Reserva Federal i dels fundadors de l'empresa d'internet Google.


Barack Obama
(el Nobel de la Pau que bombardeja Afganistan i Irak)

Difosa aquest dimecres per primera vegada, la llista de "Les persones més poderoses del món" és encapçalada per Barack Obama, Hu Jintao, Vladimir Putin, Ben Bernanke i, ocupant conjuntament el cinquè lloc, els empresaris Sergey Brin i Larry Page. Els segueix Slim.

El llistat de la revista està integrat per 67 personalitats, una per cada 100 milions dels sis mil 700 milions d'habitants del planeta.

"L'objectiu de compilar aquesta llista és exposar el poder, no glorificar-lo, i comprovar amb el temps que així com és fàcil perdre influència, és difícil guanyar-la", va explicar la publicació en un comunicat. (Juas!)

Els criteris per a definir als seleccionats van ser quatre: el nombre de persones a les quals influïxen, la capacitat per a projectar poder més enllà de la seva esfera immediata, el control o accés a recursos, i quins tan activament exerceixen aquest poder.

Després de Carlos Slim, el setè lloc ho va ocupar Rupert Murdoch, magnat dels mitjans de comunicació, seguit per Michael T. Duke, director de la cadena d'autoserveis Wal-Mart, i Abdullah bin Abdul Aziz al Saud, rei d'Aràbia Saudita. El desè lloc ho va ocupar l'home més ric del món, Bill Gates, fundador del fabricant de programes de còmput Microsoft. A la llista també van destacar el magnat Warren Buffett, en el lloc 14, el Papa Benedicto XVI, en el nombre 11, el terrorista Osama Bin Laden, en el 37, i la conductora de televisió Oprah Winfrey, en el lloc 45.

D'acord amb la mateixa revista, Slim és el tercer home més ric del món, amb una fortuna valorada al 2009 en 35 mil milions de dòlars, només. Això en un país on las altes taxes de pobresa són escandaloses.

Ves quina cosa!, tercer i quart personatges més rics del món Carlos Slim i Rupert Murdoch (Qui deuen ser els seus assessors? clica sobre els noms i potser tindràs una sorpresa).

Quina ironia, avui diu la noticia:
· Hi ha 200 milions de nens desnodrits: UNICEF
· La Guerra contra la fam requereix 44 mil milions de dòlars anuals: FAO


Quí són els responsables?

Mèxic, entre els països amb nens més desnutrits: Unicef

Mèxic es troba entre els 24 països del món amb el percentatge més elevat de nens menors de cinc anys que sofrixen desnutrició, segons un informe publicat aquest dimecres per Unicef.

L'informe, sota el títol "Seguiment dels progressos en la nutrició dels nens i les mares", situa a Mèxic en el nombre 22 de la llista de 24 països amb major població de nens menors de cinc anys que sofrixen curtesa de talla a causa de la desnutrició materna i infantil crònica i que afecta a més de 200 milions de nens en tot el món.

2 comentaris:

  1. el problema de que els videos et surten fora de mida te fàcil solució, quan poses el còdig HTML
    hi ha un partat que posa embed per ejemple 425/344, has d'anar reduint aquesta mida fins que cuadri normalment la mida es 400/340, aquesta cifra surt dos vegades, les canvies les dos, si tens algun problema m'ho comentes
    una abraçada
    ah !! i molt bons artícles

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies per l'assessorament tècnic, ho tindré present.

    L'ombra

    ResponElimina