23 de gen. 2010

Manifest Contra el Cmenetiri de Residus Nuclears a Ascó

Si us plau, no costa res fer un petit esforç, copiar, pegar i enviar a: tarraco@ecologistesenaccio.cat, el que ens hi juguem és molt.

Moltes gràcies

L'ombra
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-


Els sota signants, representants polítics, sindicals, ecologistes, empresarials i del àmbit associatiu en general, conscients de la gravetat que implicaria per les nostres poblacions la ubicació d’un cementiri nuclear, signem aquest manifest i el fem arribar al màxim d’entitats possibles de les nostres comarques per tal de que sigui tinguda en compte la voluntat de la nostra ciutadania contraria en aquestes instal·lacions.

A la vegada no podem dissociar aquest magatzem de l’activitat que l’ha provocat, unes plantes nuclears que requereixen un calendari de tancament com a pas previ a qualsevol debat sobre el tema.

Un tema d’aquesta gravetat que afecta a totes les nostres comarques, no es pot decidir amb la votació d’un sol govern Municipal, molt menys quan l’obligació d’aquest govern és respectar la decisió del Parlament del seu País que representa la voluntat popular expressada lliurement en unes eleccions.

Que la radioactivitat no respecta les fronteres entre els pobles, ho varem saber amb motiu del accident de la Central Nuclear de Txernobil , és absurd doncs, que el Govern de l’Estat doni llibertat a una sola població per a que hipotequi el futur d’unes Terres ja de per si prou castigades per impactes ecològics importants com la presència de Centrals tèrmiques i nuclears.

Per tots aquests motius els sota signants demanem:

Que la ciutadania dels nostres pobles acudeixi massivament a la manifestació que és fa aquest diumenge a Ascó per tal de demostrar el seu rebuig al cementiri nuclear.

Que tots els representants municipals i Comarcals de les poblacions de les Zones Nuclears del nostre País, declarin conjuntament la seva oposició a les instal·lacions del Magatzem Temporal Centralitzat a través d’aquest document o de qualsevol altra que puguin consensuar.

Que el Govern de Catalunya respecti la decisió del Parlament i no doni els permisos pertinents a aquestes instal·lacions en cas de que alguna de les nostres poblacions fos escollida.

Que el Govern de l’Estat retiri la oferta econòmica a les poblacions per acollir aquest magatzem que resulta de facto una compra de voluntats, i redacti un calendari de tancament de totes les Centrals Nuclears de l’Estat tal com reiteradament a promès en les dues últimes convocatòries electorals, d’acord amb els sectors econòmics, polítics, sindicals, ecologistes i socials.

I per a que així consti signem a 22 de gener de 2010

Clica Aquí: PER DONAR SUPORT AL MANIFEST
o Enviar a: tarraco@ecologistesenaccio.cat
Manifest (Clica Aquí)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada