17 de gen. 2010

Trobada Europea de Solidaritat amb l'Autonomia Zapatista, París, 15, 16 i 17 de gener de 2010

París, 15, 16 i 17 de gener de 2010, trobada dels col·lectius i persones solidàries amb la Rebel·lió Zapatista i habitants de terres europees. Una vegada més, del nord i del sud, de l'est i de l'oest d'aquest continent, responent a la invitació, en aquesta ocasió, del Comité de Solidarite avec les Peuples du Chiapas an lutte.

- Programa de la Trobada a París, gener 2010.

Una vegada més ens reconeixem els cors grans i generosos, una vegada més, els ulls cerquen als i les companyes que caminem unes senderes de baix i a l'esquerra.

Ens sabem petits, ens sabem els més, coneixem a la bèstia negra a la qual ens enfrontem i sabem que no hi ha repòs en la lluita.

Som companys i companyes de França, Itàlia, Dinamarca, Estat Espanyol, Alemanya, Grècia, Suïssa i Bèlgica, més els quals no han pogut acudir però aquí també hi són.

Anem arribant el divendres 15, en una freda tarda parisenca a un vell local de la Confederation Nationale du Travail (CNT), al barri 20 d'aquesta gran urbs. Les i els "compas" del CSPCL ens reben amb els braços oberts, donant testimoniatge, una vegada més, de l'hospitalitat que ens fa habitar la casa comuna de l'esperança.

El dissabte 16, meses de treball "petitetes" perquè totes i tots aprenguem a somiar amb la paraula i el compromís.

En aquestes meses de treball es desenvolupen els següents punts: Terra i territori, Entrellaçar i enfortir lluites i xarxes de lluites a Europa, Web EuropaZapatista.

AL final del dia, assemblea plenària, posada en comú, decisions col·lectives, el camí per a construir les nostres maneres a l'Altra Europa.

Ens visita la paraula dels companys del Col·lectiu per als Drets dels Sense Papers i els treballadors d'Obres Públiques de París en vaga pel seu dret a tenir papers, pels drets de totes i tots els treballadors que duen ja massa anys sense contracte, sense seguretat ni protecció social, tot plegat, pel seu dret a existir.

Avui, diumenge 17, més treball intens: concreció, coordinación, decisió, responsabilitat. L'enemic neoliberal tampoc descansa.

Seguirem informant…

Per més informació: EuropaZapatista


23 / gener

A les bases de suport

Als Consells de Bon Govern

A l´EZLN

A tot@s els company@s de la Otra Campanya

A tot@s els company@s de la Zezta Internacional

A tot@s el@s que a baix i a l'esquerra s'oposen a l'ogre capitalista que tracta de destruir o digerir el que queda d'humanitat digna, lliure i insubmisa

Reunid@s per a aquest encontre europeu de solidaritat amb el@s Zapatistes d´individu@s i col·lectius provinents de l'Estat Espanyol, Suïssa, Grècia, Itàlia, Bèlgica, Alemanya, Dinamarca i França, volem expressar el nostre suport als company@s zapatistes i tot@s el@s que lluiten i resisteixen a Mèxic:

- les bases de suport zapatistes de Chiapas que des de 1994 desenvolupen la seva autonomia en la política, l'educació, la salut, la producció i la justícia.

- els homes i dones de la Otra Campanya, les comunitats indígenes, els pobles, els barris i els veïnats que lluiten cada dia per a resistir als atacs capitalistes i construir un altre món tal com ho fa per exemple la Xarxa Nacional de Resistència civil a les Altes Tarifes de l'Energia Elèctrica i els Electricistes en peu de lluita.

- tot@s els pres@s de consciència de Mèxic i en particular els d´Atenco, Chiapas, Oaxaca, DF, Estat de Mèxic i Guerrero.

- els defensors dels drets humans que denuncien la repressió del@s que lluiten tal com ho fan entre altres els Centres de Drets Humans Frayba o el de la Muntanya Tlachinollan.

També volem denunciar:

- la repressió dels governs en contra de les bases de suport zapatistes i tot@s els que lluiten per la dignitat com en els casos de San Sebastián Bachajón, dels colons de Tampico o d´Acteal.

- els intents de privar de les terres i dels espais col·lectius dels compes, comunitats indígenes, pobles, barris, veïnats i barricades a tot Mèxic com és el cas de l'auditori ocupat “Che” a la *UNAM.

- la guerra de baixa intensitat exercida per paramilitars, militars, policia, empreses capitalistes en particular a Chiapas com recentment a Mitziton, San Sebastian Bachajón i Jotolá amb el projecte turístic San Cristobal – Palenque.

- els governs municipals, estatals i federal i els seus plans de mort: turisme, “desenvolupament”, pla Mérida...

- la militarització creixent baix el pretext de la lluita contra el narcotràfic

- els feminicidis i totes les violències de gènere com per exemple a Ciudad Juárez

Company@s: per a unir els nostres cors i per a intentar construir aquesta altra geografia antisistèmica que rebutja les fronteres i en la que sentim proper@s a vostès, voldríem xerrar-los un poc del que vivim a Europa i vam compartir en aquest encontre. Perquè aquí també se li fa la guerra als pobres, al@s “estranger@s”, al@s que resisteixen als interessos de les multinacionals, se li fa la guerra al@s que lluiten per la dignitat i l'autonomia, al@s que volen seguir sent lliures i humans.

Els col·lectius i individu@s d'aquesta assemblea estan compromess@s i/o solidàri@s entre altr@s amb :

- els migrants mal nomenats pels governs “indocumentats” o “sense papers” els qui lluiten per una vida digna a Europa. Mentre avui les mercaderies dels capitalistes sempre circulen més lliurement, les fronteres més que mai existeixen per als humans : a Calais, això provoca el desallotjament i persecució de milers de migrants que esperen entrar a Gran Bretanya. Si estem per la lliure circulació i el dret de viure on vulguem, subratllem que la gran majoria dels que migren ho fan per raons econòmiques. El capitalisme empeny milions de persones dels seus llocs de vida i de les seves famílies per a trobar una forma de sobreviure i després els criminalitza per a imposar-los la pitjor explotació laboral. Durant aquest encontre, companys treballadors indocumentats en vaga a una obra de tramvia a la Porta des Lilas (París) van venir-nos a compartir la seva lluita contra aquesta explotació. Formen part d'un moviment d'al voltant de 7000 treballadors migrants en vaga des de meitats d'octubre del 2009 per al reconeixement dels seus drets de treballar i viure dignament a França. Per això participem i donem suport als moviments socials en favor dels indocumentats i persones asilades i gent detinguda mentre tramita la seva petició d'asil.

- el@s que lluiten per a descolonitzar-se del sistema econòmic i polític a través d'experiències de recuperació d'espais d'autonomia com les cases ocupades o els centres socials autogestionats a Itàlia, Suïssa i tota Europa o la xarxa “Galiza non se vende” que du una lluita per la “vida i terra digna per a totes” a la geografia gallega.

- els intents d'autonomia econòmica, i de formes alternatives de treball i vivenda per exemple la difusió del cafè zapatista a través de xarxes solidàries aprofitant per a difondre la lluita zapatista. També els projectes en marxa de cooperatives autogestionades, impremtes, restaurants en particular a Alemanya.

- tot@s el@s que es rebel·len contra aquest sistema de mort com van fer-ho el@s joves a França el 2005 i a Grècia des de desembre del 2008. La revolta de Grècia no és un moment que ja va acabar, no és passat sinó futur per a la nostra Europa, l'Europa que resisteix.

També volem denunciar:

- el desallotjament de tots els espais on es reuneix, es discuteix, es lluita, es viu o es vol desenvolupar pensaments diferents al sistema, o sigui de tots els espais culturals i socials autogestionats a tots els països europeus com la seu de la Coordinació d'Intermitents i Precaris a París, amenaçada de desallotjament. A més, aquests desallotjaments permeten buidar els centres de les ciutats per al benefici dels rics i del turisme (“gentrificació”).

- el control social per part dels Estats a través de la vigilància dels carrers, espais públics xarxes de telèfon i Internet i de la població en general a la ciutat i al camp. En certs casos els Estats han pres fins a mesures de guerra en contra de la seva pròpia població com l'estat d'excepció que va decidir-se a Grècia a la fi del 2009.

- l'augment de controls i escorcolls arbitraris així com de les constants persecucions en particular de persones d'aparença no europea de caràcter racista. Els Estats sempre s'han servit del colonialisme i de la migració per a enriquir-se i per a manipular i esclafar als pobres oposant-los els uns contra els altres. Un exemple d'aquesta situació ocorregué a Rosarno, Itàlia la setmana passada amb un clar atac contra la població migrant.

- les caceres, detencions i expulsions de migrants, en particular d´indocumentad@s. Per exemple, a Montreuil, s'expulsen al@s gitan@s baix el pretext de salubritat i a tota l´Europa estan perseguid@s per ser diferents. Pròximament a França jutjats 10 immigrants acusats d'incendiar un centre de detenció durant una revolta. Als centres de retenció de l'espai Schengen tots els dies es mor per suïcidi o per agressions i falta d'atenció mèdica.

- la participació dels Estats i de la Unió Europea a les guerres colonials (Afganistan, Iraq, Àfrica...)

Aquí com allà reclamem:

!UN ALTRE MÓN ON CÀPIGUEN TOTS ELS MONS A BAIX I A L'ESQUERRA!

!LLIBERTAT I JUSTÍCIA PER A TOT@S ELS PRESS@S que resisteixen des de les presons dels Estats!

!PROU AL FUSTIGAMENT I A LES EXPULSIONS DE LES TERRES, DELS ESPAIS AUTÒNOMS I DE LES VIVENDES!

!PROU ALS PROJECTES NEOLIBERALS INTERNACIONALS que volen apropiar-se dels recursos de la humanitat i saquejar el planeta!

!ABAIX ELS MURS DELS CENTRES DE RETENCIÓ I LES FRONTERES!

!VISCA LA VIDA, MORA LA MORT!

Des de La Parole Errante, Montreuil, ciutat dels suburbis de l'Est parisenc, França

Assemblea oberta. Encontre Europeu de la Xarxa d´individu@s i col·lectius solidaris amb els zapatistes, França, gener del 2010.

Grupp
e B.A.S.T.A.i xarxa YA-BASTA-NETZ/ (Alemanya), Fòrum Internacional i Front Juvenil Socialista (Dinamarca), Collectif CafeZ de Liège (Belgica), CGT, Plataforma de Solidaritat amb Chiapas de Madrid, Caracol Zaragoza, FugaEmRede de Galiza (Estat espanyol), ALANA (Grècia), Coordinamento toscano de suport a la lluita zapatista - Associació Ya Basta (Itàlia), Viva Zapata, Col·lectiu Zapatista Marisol de Lugano, Unió Mexicana Suïssa UMES i La Xarxa Llatinoamericana de Zürich (Suïssa), Col.lectiu de Solidaritat d´Istanbul (Turquia), CSPCL, Collectif Caragol de Marsella, Les Trois Passants, secretariat internacional de la CNT - Grup de treball de les Amèriques, Comitè de Solidaritat amb els Pobles Indigenes - CSIA - Nitasssinan, Esperanza i Espoir Chiapas/Esperanza Chiapas (France), Grup IRU i els individus presents.

S'uneixen a aquesta Declaració: Collectif Chiapas Ariège (França), Centro Documentación sobre Zapatismo - Cedoz (Estat Espanyol), Col·lectiu Solidaritat directa amb Chiapas de Zurich (Suïssa), cargol eco-món en batec de solidaritat" (Àustria)...

Xarxa Europea de Solidaritat amb els zapatistes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada