27 de gen. 2010

Ei, ei, ei... pareu el carro, que baixo

D'acord, l'alcalde d'Ascó i el seu seguici han dit que SÍ al cementiri de residus nuclears. Està bé, el joc de la “seva” democràcia partidocràtica funciona així. Ara bé, les o lels que estem “fora” o al marge d'aquest sistema falsament anomenat democràcia, ens neguem a acceptar-ho. Franco, també tenia una democràcia, orgànica o sigui que es degrada i putrefacta, en Pol Pot, la seva, Stalin també... i així podríem passar una llarga llista, tots diuen que tenen democràcies. Hom que ja comença a tenir uns quants estius i n'ha vist de tots els colors i com incrèdul que s'ha tornat i força crític amb el sistema (neoliberal) veu que realment qui mana no és el “Poble”, ni els polítics que diuen representar-lo (cal pensar quin percentatge de vots tenen de la possible població votant, veurem que és una immensa minoria).

Vist que realment qui mana són les empreses, caldria revisar no cal dir-ho, constitucions, estatuts... de no ser així, tot queda en paper mullat i prostituït. Encara que soni una mica fort, així pensem, ja que venen no el cos, sinó pitjor encara, l'ànima al “diable” per quatre cèntims malgrat hipotequin la terra, el territori i la salut dels que l'habiten.

Fa una estona, mirant allò que no hauria de veure (ho confesso, he pecat), la TVE, ple de cavernícoles hispànics, allò de la “Brunete Mediàtica”, m'ha posat els pels de punta. Ja hi som, ara ve allò de la confrontació Catalunya-Espanya o Espanya-Catalunya. Evidentment, com que Catalunya i més concretament les terres del sud ja tenen tres centrals nuclears i generen molts residus, doncs és aquí on s'han de dipositar els de tot l'Estat. Guapo, no?, posats a fer, com que ja n'hi ha tres i són moltes, ens podem quedar la de la resta de les espanyes, quins pebrots!!!

Quina llàstima no poder-los contestar, aquest el és el mal de la TV no-interactiva, m'hauria agradat dir-los on es cobren els impostos de l'empresa o empreses que generen la tant “estimada” energia atòmica?, on van a parar els beneficis d'aquestes empreses?, la seus social i oficines centrals les tenen a Madriz (evidentment l'Espe diu que es la comunitat que recapte més diners del “reino”).

La reflexió, malgrat sigui una mica visceral, ja que sóc de les que pensa que: “ni aquí ni en lloc”, és que aquesta empresa, es guardi la brutícia que genera, al soterrani de la seva seu social o sota la catifa del director general.

Sona ridícul que se'l beneficií amb prebendes i infraestructures de tot tipus i a més que el “poble” se'n faci càrrec de les despeses tant de creació i implementació (terrenys cedits, regalats o a baix preu), com de despeses addicionals i ara a mes se'n mengi les seves escombraries. Això no es just.

Evidentment tot això succeeix amb la complicitat de tota la “classe” política, TOTA.

Si no poden amb l'empresa privada, que pleguin, que deixin d'enganyar-nos. Són còmplices i culpables d'haver privatitzat no tant les institucions, sinó fins hi tot el país en pro de les empreses (energètica, l'educació, la sanitat, seguretat... serveis de tota mena, etc.).

Eus ací la dictadura del capital

Això no té res a veure a la democràcies que molts esperàvem, anem enredera com els crancs. Desprès cerquen excuses perquè l'abstenció puja, que si l'empatia, que si la joventut passa, que si fa bo, que si són a la platja o a esquiar, que si ha fet mal temps, que si juga el Barça, que si... que caram!, que ja no ens els creiem.

I ara, aferra’t que ja estan precalentant, s'apropen eleccions i ja ho veureu, com és normal, la primera setmana de campanya, esmorzars amb la premsa, visites i teques amb l'empresariat i l'última setmana... paelles pel poble!!!

El que és més greu és que encara no se'n donin conta, tant lluny del poble i tan aprop de les poltrones daurades.

Ja pots dir arri si l'ase no vol creure... . Pareu que baixo.

Salut hi hagi


L'ombra

PS. Encara queda un bri d'esperança que prevalgui el seny per sobre dels diners

Notes relacionades:

· Centenars de persones es concentren a Barcelona contra el cementiri nuclear
El batlle d'Ascó afirma que Montilla i Mas havien acceptat el cementiri nuclear
Llegir més...

· COMUNICAT DE PREMSA: I AVUI, FRAU DEMOCRÀTIC A l’AMAC
Llegir més...

· PARAULES DEL TITULAR D'INDÚSTRIA
Sebastián replica a Montilla que Catalunya consumeix més energia de la que produeix.
Assegura que té ganes de llegir la carta en què el president li expressarà el rebuig a la instal·lació del magatzem nuclear a Ascó.
Llegir més...

· UN DE CADA CUATRE CIUTATANS DEL CAMP DE TARRAGONA TINDRÀ CÀNCER, GRÀCIES A LES PETROQUIMIQUES !!
Llegir més...

· L'energia verda no sempre és neta:
(Els mateixos porcs)
Llegir més...

1 comentari:

  1. on posa democràcia, s'ha de posar interessos particulars, et rectifico l'error ortogràfic

    salut

    ResponElimina