29 de jul. 2014

El jutge Ruz cita a declarar Jordi Pujol fill i la seva dona el 15 de setembre

El magistrat emet una comissió rogatòria a Andorra en què demana informació sobre els seus comptes bancaris

Jordi Pujol Ferrusola.

Pedro Águeda
Ara.Cat 29/07/2014

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha citat a declarar com a imputats el pròxim 15 de setembre Jordi Pujol Ferrusola i la seva dona, Mercè Gironès, i ha cursat una comissió rogatòria a Andorra en què demana informació sobre els seus comptes bancaris. L'endemà declararà com a testimoni Cristina Isabel de Francisco, la secretària de Pujol Ferrusola.

El magistrat, que en la interlocutòria atribueix indiciàriament al matrimoni –imputat des del febrer– un delicte de blanqueig de capitals i un altre contra la hisenda pública, ha realitzat aquesta citació en el marc de la causa en què investiga els pagaments superiors a 200.000 euros que els haurien fet societats que haurien estat adjudicatàries de contractes públics a Catalunya.

El jutge emet una comissió rogatòria a Andorra per reunir "tota la documentació o informació que estigui a disposició de la Banca Privada d'Andorra de productes bancaris i/o fons dels quals s'hagin vist beneficiats" els dos imputats i les cinc mercantils de les quals són propietaris. Banca Privada d'Andorra és l'entitat en què van realitzar ingressos per valor de 3,4 milions d'euros cinc membres de la família Pujol el Nadal del 2010.

Ruz va obrir aquest procediment el 2013 després de rebre una denúncia de l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, María Victoria Álvarez, que va assegurar el 17 de gener davant el jutge que va acompanyar el fill de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol a Andorra, per traslladar-hi una motxilla plena de bitllets de 500 euros.

Les diligències de Ruz se circumscriuen de moment a la investigació sobre el primogènit de l'expresident. No obstant això, en la interlocutòria el jutge fa referència al comunicat de Jordi Pujol de divendres passat en què confessava l'ocultació des del 1980 d'una herència milionària a l'estranger. El jutge constata que Pujol feia referència a diners dels membres de la seva família que Jordi Pujol Ferrusola no havia regularitzat. Per aquest motiu emet una comissió rogatòria a Andorra a petició del fiscal.

-.-



Conversa completa entre Alícia Sánchez Camacho i Victoria Àlvarez al restaurant La Camarga de Barcelona.

Gravació íntegra de la conversa qu e la presidenta del PP i l'ex-companya sentimental de Jordi Pujol Ferrusola van mantenir en aquest restaurant barceloní el 7 de juliol del 2010.

-.-

Contingut relacionat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada