14 de jul. 2014

La PDE prepara noves denúncies contra el pla hidrològic de l'Ebre

Els antitransvasistes duen a terme una campanya a les xarxes per intentar evitar que Arias Cañete sigui comissari europeu

Arribada dels participants a la Piraguada, ahir al migdia a Tortosa.
Foto: m. millan

M.Millan  / Diari de Tarragona 14/07/2014

Unes 200 persones van participar ahir en la catorzena edició de la Piraguada en Defensa de l’Ebre, coincidint amb la jornada reivindicativa del Big Jump i que va recórrer el riu Ebre entre Xerta i Tortosa. La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) va voler donar un caire reivindicatiu a la jornada lúdica, en el marc de la lluita contra el nou pla hidrològic de la conca de l’Ebre.

La Plataforma prepara noves denúncies contra el pla de conca, que preveuen presentar «de manera sistemàtica», mentre va endavant el recurs contenciós presentat al Tribunal Suprem. També ultimen la queixa a la Unió Europea, segons va detallar ahir el portaveu del moviment, Manolo Tomàs, que s’ha retardat per qüestions tècniques. «Estem a l’espera d’una documentació sobre els plans de gestió dels espais naturals inclosos a la Xarxa Natura 2000, que correspon al govern de la Generalitat», va explicar Tomàs.

La queixa conté molta documentació tècnica i inclou una petició formal a la Comissió Europea perquè intervingui directament i insti l’Estat a aturar el pla hidrològic de l’Ebre, el qual inclou uns cabals ecològics per al tram final del riu Ebre insuficients per al bon manteniment ambiental del Delta.

La Plataforma també ha intensificat la seva lluita a Europa. Des de fa tres mesos i a les xarxes socials du a terme una campanya per intentar evitar que l’exministre Miguel Arias Cañete sigui finalment nomenat comissari europeu, tal i com voldria el govern del Partit Popular. Tomàs recorda la trajectòria d’Arias Cañete com a ministre d’Agricultura i Medi Ambient, des d’on va impulsar el transvasament de l’Ebre i el pla hidrològic nacional. La PDE tem que el nou rol europeu d’Arias Cañete serveixi per aplanar el camí al nou pacte de l’aigua i pla hidrològic nacional que vol impulsar aquest mateix any el govern espanyol, un cop ja ha finalitzat la planificació hidrològica de totes les conques estatals (les darreres, del Xúquer i el Segura, es van aprovar en el Consell de Ministres de divendres).

A més, preparen un acord amb entitats i ONG ambientalistes en l’àmbit europeu en pro de la protecció del Delta.

Tot plegat, mentre el moviment es planteja novament mobilitzacions a la tardor, sempre que aquestes siguin útils en la seva estratègia per aturar l’aplicació del pla de conca tal i com està redactat actualment.

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada