21 de set. 2010

Continuen les protestes a Zarra contra el cementiri nuclear

Una vintena d'autobusos sortiran del País Valencià cap a Madrid per rebutjar el cementiri nuclear a Zarra

Font: Vilaweb

La plataforma contra el magatzem nuclear a Zarra (Vall de Cofrents) calcula que més de mig miler de persones es concentraran demà davant el Ministeri d'Indústria espanyol a Madrid per rebutjar la possible ubicació del magatzem temporal centralitzat (MTC) al municipi valencià. Segons ha informat el coordinador de la plataforma, Pepe Cerdá, és previst que una vintena d'autobusos surtin de la comarca i altres punts com València, Almansa o Alpera per donar suport a la concentració. Els manifestants demanaran reunir-se amb el ministre Miguel Sebastián i demanar-li 'els arguments que fan idònia la ubicació del cementiri a Zarra', ha explicat Pepe Cerdá.

En opinió de la plataforma, no hi ha motius per considerar que Zarra és el millor candidat a acollir el MTC. 'No hi ha bons accessos, el terreny on és vol ubicar el cementiri és argilenc, a sota hi ha un aqüífer que abasteix molts municipis del País Valencià però també de La Manxa i tenim la més gran massa forestal de pi adult de la demarcació de València', assegura Pepe Cerdá.

El portaveu de la plataforma afegeix que una de les condicions del Ministeri és la disponibilitat immediata dels terrenys, circumstància que estaria afectada 'per una sentència que impedeix desenvolupar un PAI per manca d'accessos i d'aigua'.

Un miler de persones tallen l'accés a la central nuclear de Cofrents

Les mobilitzacions en protesta contra el cementiri nuclear a Zarra han continuat avui amb el tall de la carretera d'accés a la central nuclear de Cofrents. Segons ha informat la plataforma, entre set-centes i mil persones han tallat la carretera N-330 durant unes dues hores, impedint que els treballadors hi poguessin entrar. Una trentena de persones s'hi ha encadenat en senyal de protesta fins que els agents de la guàrdia civil els han desallotjat.

Greenpeace demana als partits polítics que incloguin al programa electoral el compromís d'oposar-se al magatzem nuclear

Greenpeace ha demanat avui a tots els partits polítics del Principat que incloguin al programa electoral el compromís explícit d'oposar-se a la instal·lació d'un cementiri nuclear centralitzat. Per a Greenpeace, els estira-i-arronses i contradiccions en què es troba el govern de l'estat a l'hora d'escollir entre els municipis candidats són conseqüència 'd'un procés caracteritzat per gestos poc democràtics'. Tot això ha portat l'entitat ecologista a iniciar una ronda de contactes amb representants de les principals forces polítiques catalanes per tal que apostin 'per una Catalunya renovable i eficient'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada