11 de set. 2010

L'Audiència espanyola prohibeix una manifestació de suport a presos

La marxa, organitzada per Rescat, es fa cada any per la Diada

El jutge de l'Audiència espanyola Ismael Moreno va prohibir ahir la manifestació organitzada pel col·lectiu de presos Rescat, prevista per avui al passeig del Born. Tal com havia sol·licitat la Fiscalia, el magistrat Moreno diu que hi ha 'indicis fonamentats' que l'acte podria constituir un delicte d'enaltiment del terrorisme.

El jutge considera que la manifestació, que es fa cada any coincidint amb la Diada, podria tenir 'com a finalitat donar suport als presos catalans detinguts per la seva vinculació amb ETA'. Per aquest motiu, ordena que es prohibeixi la marxa i, així, 'impedir la comissió d'actes delictius i l'alteració de la pau social'.

El jutge demana a la direcció espanyola de la policia, a la guàrdia civil i a la Conselleria de l'Interior, que impedeixin la manifestació i evitin 'la comissió de delictes delictius'.

La petició de la fiscalia es basava en la documentació de la Divisió d'Informació dels Mossos d'Esquadra, que alertava de la marxa de suport als presos i de la possible exhibició de fotografies de col·laboradors d'ETA.

Font: Vilaweb

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada