
Els presumptes delictes dels quals s'acusa Tedeschi són contraris a la llei 231 del 2007, aprovada pel govern de Romano Prodi, que incorpora al dret italià la normativa europea contra l'emblanquiment de diners.
Tedeschi fou president del Santander Consumer Bank, la filial italiana del grup Santander. Actualment, a més de dirigir la banca Vaticana d'ençà del setembre del 2009, és un considerat un economista de perstigi molt vinculat a l'Opus Dei. s un economista muy próximo al Opus Dei. El seu nomenament va ser interpretat aleshores com una manera de posar ordre a les finances vaticanes, que havien viscut alguns escàndols els darrers anys.
De fet, segons que publica el diari La Repubblica en aquest article citant fonts de la investigació, entre els anys 2006 i 2008, abans de l'arribada de Tedeschi, s'està investigant la transferència no justificada de 180 milions d'euros a un compte corrent del IOR l'antiga Banca di Roma, que s'integrà a Unicredit.
I just abans del nomenament de Tedeschi, la publicació del llibre 'Vaticano S. A.', de Gianluigi Nuzzi, va tornar a sacsejar la Santa Seu. El periodista italià explicava, a partir de documents cedits per un ex-dirigent de l'IOR, que la banca vaticana emblanquia diners de la màfia i obria comptes secrets a nom de polítics, banquers i empresaris, com Giulio Andreotti. L'IOR, a més, ja va veure's implicat en un gran escàndol el 1981 en relació amb la fallida del Banc Ambrosià, el banc privat italià més important de l'època.
La secretaria d'estat del Vaticà, a través d'un comunicat, s'ha declarat perplex per la investigació de la fiscalia i ha dit que té 'la màxima confiança en el director general de l'IOR'. Diu, també, que té la voluntat de potenciar la 'plena transparència de les operacions financeres de l'IOR'.
Font: Vilaweb
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada