14 de febr. 2011

Chiapas. Els Paramilitars Alas de Águila disparen contra La Otra Camapaña de Mitziton, en presència de representants de secretària de Governació.

Primer report.

Durant la tarda del dia 13 d'agost es reporta el segrest d'una adherent a la Sisena Declaración de la Selva Lacandona

A les 11 de la nit d'aquest 13 de febrer, integrants de l'organització Alas de Águila - Ejército de Dios, acusada de paramilitar, va començar a disparar contra el "plantón" que els "ejidatarios" de Mitzitón, adherents de La Otra Campaña, mantenien en solidaritat amb els "ejidataris" agredits i presos de San Sebastián Bachajón.

Com a conseqüència de l'agressió va resultar un "ejidatario" ferit de gravetat i hospitalitzat. Els "ejidatarios" es mantenien reunits fins a l'alba, mentre se sabia que un grup de L'Ejército de Dios estava reunit, pel que es temia una nova agressió.


Precisions (14 de febrer 15:00)

S'aclareixen dades en el sentit que les agressions per part d'Alas de Águila van començar a les 17:30 amb la detenció del company de Mitzitón de nom Andrés (no es coneixen els seus cognoms), per diverses hora va ser amarat i copejat, estant nu.

Posteriorment es va donar l'atac descrit del com, és important aclareix que tots els testimonis identifiquen l'origen dels trets la carretera internacional, on no solament es trobaven reunits els membres d'Alas de Águila, sinó que també hi havia la presència de delegats de la secretària de governació i també present un contingent nombrós de la policia.

Es relata també que els agressors que es mobilitzaven en un vehicle pick up van passar per enmig de les forces de l'estat un parell de vegades, a pesar que la població els advertia a crits que eren aquests els quals havien disparat sense que la policia actués per a detenir-los.

Estarem tot esperant majors detalls.

Parmilitars Ejército de Dios realitzant actes públics a San Cristóbal de las Casas, Chiapas.
Foto: Patria Grande.

Última infromació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada