2 de febr. 2011

Inicia La Procuradoria General de la República Mexicana (PGR) una nova investigació contra EULEN

Personal de l'empresa espanyola de seguretat estaria presumptament involucrada amb tràfic de drogues i trasllat de recursos de procedència il·lícita.

Gustavo Castillo / La Jornada

Mèxic, DF. La Procuradoria General de la República (PGR) investiga novament a personal de l'empresa de seguretat privada espanyola Eulen, per presumptes nexes amb activitats relacionades amb el tràfic de drogues i el trasllat de recursos de procedència il·lícita.

La dependència federal va donar a conèixer aquest dimarts que la Subprocuradoria d'Investigació Especialitzada en Delinqüència Organitzada (SIEDO) va sol·licitar i va obtenir d'un Jutge Federal Penal Especialitzat en Registres, Arrests i Intervenció de Comunicacions, la mesura cautelar d'arrelament per 40 dies contra Azucena Vargas Linares, per ser presumpta responsable del delicte d'operacions amb recursos de procedència il·lícita.

Segons els primers indicis, Vargas Linares estaria relacionada amb el trasllat de fortes sumes de diners cap a Sudamèrica, ja que no complia amb les seves funcions, les quals estaven relacionades amb la revisió d'equipatge en l'Aeroport Internacional de la Ciutat de Mèxic (AICM).

La dona va quedar sota arrest durant 40 dies en el anomenat Centre d'Investigacions Federals, que es localitza en la ciutat de Mèxic.

Aquesta és la segona ocasió que personal de l'empresa espanyola Eulen es vincula amb activitats criminals, atès que el seu personal és investigat pel seu involucrament en el trasllat de més de 100 quilograms de cocaïna a Espanya, al desembre passat, fet pel qual van ser detinguts tres mexicans que estan subjectes a investigació en el país ibèric i cinc elements de Eulen, qui han estat arrestats per col·laborar per a traficar aquest carregament.

Informació relacionada:

Més informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada