20 de febr. 2011

22 de febrer: Mobilització a Chiapas, La Otra Campaña va!, presos polítics llibertat!

20 de febrer: Avis de que integrants de l'Ejercito de Dios han bloquejat amb pedres una carretera que connecta dues llacunes a Mitziton. Es tem que vulguin segrestar a algú per a tractar de fer intercanvi de presos amb l'estat. Estem en alerta tots! Responsabilitzem al mal govern del que pugui passar.

20 de Febrer: Caravana de Dones en Defensa de La nostra Terra i Territori

Amb l'arribada de la Caravana va començar aquest 19 de febrer una nova jornada de mobilització per a continuar exigint la llibertat dels 10 companys presos de l'ejido Sant Sebastián Bachajón. Aquesta vegada, protagonitzada per dones en el campament civil que mantenen companys i companyes de Sant Sebastián Bachajón, prop del creuer que porta a les Cascades d'Agua Azul. En aquest lloc, continuen apostats agents de la PFP. Amb l'arribada, els "ejidatarios/es" van donar la benvinguda i es va continuar amb la presentació i salutació de les companyes que van integrar la Caravana de Dones.

La Coordinadora de les Dones va donar la seva paraula en nom de les companyes de l'ejido, va explicar com van ser els fets i la seva situació. També van donar la seva paraula el Consell de Vigilància i el Comissariat Ejidal. Companyes de la caravana, adherents a La Otra Campaña, parlaren després sobre la importància que dones i homes defensin la terra que els pertany, i es van animar a seguir en la lluita.

Les participacions de la caravana integrada entre d'altres per companyes de comunitats de la regió Altos, Nord i Fronterera, van acabar amb la lectura del pronunciament de la Caravana de Dones en Defensa de La nostra Terra i Territori.

Per a finalitzar la jornada, es va intentar portar a terme una acció simbòlica. Una marxa de dones fins al lloc on es trobava la caseta que els va ser desposseïda als companys/es i denunciar l'ocorregut davant la policia que està vigilant una nova construcció en aquest lloc. L'acció no es va acabar de portar a terme per l'actitud agressiva que van mostrar els treballadors de la construcció amb la connivència policial.

Es continuarà realitzant mobilitzacions mentre el govern persisteixi a mantenir presos als companys.

Algunas imatges de la jornada.


16 de febrer: Jornada de mobilitzacions per la llibertat dels companys.

El passat 16 de febrer, un aniversari més dels Acords de San Andrés, es succeïxen les accions en suport als "ejidatarios" de Sant Sebastián Bachajón i per a exigir la llibertat dels 10 companys presos, als quals divendres passat se'ls va dictar acte de formal presó.

Aquest document del frayba, recull algunes de les irregularitats comeses amb els companys durant el procés: dos dels detinguts no estaven en el lloc dels fets; un altre dels detinguts, amb deficiència mental, va ser obligat a signar una declaració autoinculpatòria; i als integrants del centre no se'ls va permetre realitzar el seu treball.

El dia d'avui, mentre realitzen un bloqueig a la carretera a l'alçada de les Cascades d'Agua Azul, els companys de Sant Sebastián Bachajón fan arribar un comunicat, en el qual expliquen també de com el govern va tractar d'utilitzar als companys presos com moneda de canvi per a fer-se amb el control de la caseta de cobrament d'Agua Azul. (Escolta l'àudio aquí.)

A Mitzitón, se segueix pendent del que pugui ocórrer amb els adherents de La Otra Campaña en aquesta jornada d'accions, després dels enfrontaments de dies passats, després d'un bloqueig per a exigir la llibertat dels presos, on van resultar ferits de gravetat dos dels companys i on, després de la detenció de més d'una vintena d'integrants de l'Ejercito de Dios, se segueixen succeint les fustigacions i es tem que puguin anar a pitjor.

Per altra banda, els companys de La Voz del Amate, s'han sumat amb un dejuni a les accions per a exigir la llibertat dels 10 companys presos de Sant Sebastián Bachajón. A San Cristóbal, s'està cridant a realitzar una acció al mercat, i el frayba també va fer una crida per que es realitzessin accions i ciberacciones.

I des de Tila, els companys adherents del PUDEE també fan arribar el seu enuig en una denúncia, davant la contínua tasca de desallotjaments per part de representants governamentals, i exigeixen igualment la llibertat dels 10 companys presos de Sant Sebastiàán Bachajón, al mateix temps que es solidaritzen amb els companys del Poble Organitzat de Mitzitón.

Des d'Alemanya: Presos polítics libertat.


16 de febrer: Mitzitón

Als i les adherents a la Sisena Declaració de la Selva Lacandona als i les participants a La Otra Campaña

germans i germanes:

El grup de tall paramilitar Ales de Aguila - Ejército de Dios, agredí al poble organitzat de Mitziton adherent a les Sisena Declaració amb un saldo d'una persona fortament colpejada i amb una persona ferida de bala, aquesta ultima internada a l'hospital de les cultures...

l'agressió amb armes de foc va ser durant a la tarda i amb presència de la Policia, l'Exercit Federal i representants del govern... davant els fets van ser detinguts, posteriorment, mes d'una desena membres de l'Ejercito de Dios ... per aquest motiu, els Alas de Águila ahir van bloquejar la carretera a l'alçada de Mitzitón per a exigir l'alliberament dels detinguts... també van destruir tanques dels nostres companys....

a dia d'avui estan amenaçant que al no ser alliberats els militants de l'Ejercito de Dios, entraran de manera violenta al poble organitzat de Mitzitón....

aquesta és una crida urgent per a estar pendent del que pugui passar....

Atentament

Semilla Digna de los Pueblos de los Altos.

Imatges de Mitzitón 16 de febrero

16 feb: Mitzitón resisteix contra la construcció de l'autopista San Cristóbal-Palenque


16 febrer: Paramilitars prop de l'entrada de Mitzitón

Noves agressions del grup paramilitar Alas de Águila durant la matinada

15 de febrer:
es reporta que integrants de l'Ejército de Dios estan bloquejant la carretera a Mitzitón i destruint les tanques de la comunitat. Si us plau, es demana solidaritat amb els adherents de Mitzitón.

Tanques destruïdes per paramilitars a Mitzitón el 15 de febrer por la nit

Forces policiaques controlant l'entrada de Mitzitón

A les 4:30 de la matinada el grup Alas de Águila ue bloquejava la carretera es retirà sense complir les amenaces que ha reiterat constantment en els dies recents.
els dies recents
Orificis de trets del 13 de febrer a Mitzitón

Aspectes de la construcció de l'autopista San Cristóbal-Palenque

Antecedents:
Fonts d'informació: Chipas Indymedia, Chacatorex, Frayba, Kaos, Ciepac, ... i d'altres

Més informació a L'ombra: EZLN, Mitzintón, San Sebastán Bachajón, Alas de Águila, paramilitars, Projectes ecoturístics a Chiapas, ...


14 de febrer de 2011 Chiapas. Els Paramilitars Alas de Águila disparen contra La Otra Camapaña de Mitziton, en presència de representants de secretària de Governació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada