23 de febr. 2011

Atacs a "La Otra Campaña"

radiozapote / Kaos en la Red

radiozapote-23-feb-2011 Els grups de poder contraris a l'EZLN a Chiapas, el govern de Juan Sabines, Organitzacions paramilitars, per sempre priistes, i les cacicades locals, han abandonat qualsevol forma de encobriment als seus atacs i accions de fustigació contra les bases zapatistas i les organitzacions adherents a La Otra Campaña (LOC) a aquest estat. La repressió durant les mobilitzacions del dia d'ahir contra el Consejo Autonomo Regional de la Costa demostra l'imminent, La Otra es troba altra vegada, en la mira de la repressió.

Després d'arrests i processos legals, injustificats, contra les comunitats de Bachajon i Mitziton. la desaparició de l'activista Gerardo González Miranda. La presa de la caseta de les cascades d'Agua Azul per la policia federal, el atacs del Ejército de Dios en Mitziton i el silenci mediàtic persistent són una mostra clara que el govern de Chiapas es troba a l'ofensiva en aquests moments.

El numero de presos de La Otra Campaña va en augment de manera alarmant a l'una de l'ús violent de la força publica per a arrestar, sense major tramiti pel mig, a les organitzacions adherents de LOC. En les accions del dimarts 22 de febrer van ser arrestats mes de 50 homes, dones i nens i es estan obrint accions legals contra 27 persones, en l'arrest contra les camperols a Bachajon va ser contra 110 persones i a 10 se'ls inculpa sense mes proves, que l'ús de la força publica.

En aquests moments semblen no importar les creixents manifestacions de suport i solidaritat a Mèxic i a Europa o almenys no han estat un factor per a detenir l'ona de repressió, mentre les xarxes, llistes i organitzacions adherents a LOC s'organitzen per a fer valer la la consigna sorgida de la repressió de Atenco en 2006 “Si toquen a un ens toquen a tots”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada