1 de nov. 2011

Celebració de "día de muertos" a Pátzcuaro, Michoacán. Mèxic

Descobreix com llueix la ciutat de Pátzcuaro, a Michoacán, durant la tradicional celebració de Dia de Morts, els primers dies de novembre.

Font: México Desconocido

Pátzcuaro, Ciutat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, llueix bella en un dia normal, descobreix com és aquest Poble Màgic a la calor de la celebració més popular a Mèxic: la festa del "día de muertos".

La seva imatge rústica i tradicional li ha valgut el reconeixement mundial com Patrimoni de la Humanitat. A part dels seus costeruts carrers empedrats i cases colonials de sostres de teula i amplis ràfecs, l'acompanya sempre la bellesa del llac que jeu al seu costat. Una vegada que visiteu aquest lloc, conservareu per sempre aquella imatge romàntica i evocadora de les places, cases i patis que t'explicaran una i mil històries. També tindràs sempre viu el desig de tornar

El culte a la mort a Pátzcuaro

Els poblats de la ribera del llac de Pátzcuaro i els seus illots (Quiroga, Janitzio, Ihuatzio i Tzintzuntzan) són per excel · lència dels llocs on any rere any es celebra la festa de morts.
Encara que molts dels llocs varien quant als seus ritus i formes de celebració, usualment les festes inicien el 31 d'octubre amb la cacera de l'ànec (pràctica que s'ha anat oblidant, ja que l'au està en perill d'extinció en el seu hàbitat lacustre) amb el qual es preparen alguns platerets per l'ofrena. Un dia després es col · loca un altar anomenat d'"angelets" per als nens morts, i el dia 2 es realitzen les celebracions per als difunts adults.

En la vasta geografia Michoacana gairebé podríem dir que tots els seus de pobles i ciutats sempre hi ha alguna cosa que celebrar i Pátzcuaro n'és una mostra.

"Día de muertos" Pátzcuaro Michoacán Mèxic -1


"Día de muertos" Pátzcuaro Michoacán Mèxic -2


"Día de muertos" Pátzcuaro Michoacán Mèxic -3


o0o

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada