30 de nov. 2011

Neix l’Assemblea de la URV

pobleviu.cat

En front els continus atacs al model d’universitat pública en forma de retallades, intrusió d’empreses privades, establiment de criteris d’eficiència empresarial, precarització laboral del professorat, PDI, PAS i investigadors, o augment de taxes, els i les estudiants de la URV han pres consciència i han decidit crear l’Assemblea de la Universitat Rovira i Virgili. Sorgida arran de la mobilització estudiantil del passat 17 de novembre, neix amb la intenció d’aglutinar tota la comunitat universitària (estudiants, professors, investigadors, PDI, PAS) per tal de sumar esforços en la defensa i lluita per la universitat pública i de qualitat.

Per tant s’oposen frontalment a l’augment de taxes anunciat de cara l’any vinent per Artur Mas, que conjuntament amb l’augment de taxes d’enguany i a les retallades aplicades en els pressupostos de la universitat, suposen una devaluació important de la qualitat de l’ensenyament superior. Alhora que en l’actual context de crisi econòmica i amb un panorama on l’atur arriba a quasi un 10% al Principat de Catalunya, mentre que el juvenil frega el 50%, aquestes mesures són un atac directe i injustificat a les possibilitats d’accés de les classes populars a l’ensenyament públic universitari.

Entenen que la defensa de l’ensenyament públic i de qualitat no es pot deslligar de la lluita global per la defensa dels drets públics. Estudiants, professores, metges, infermers, aturats, desnonades, funcionaris… i en definitiva les classes populars són els que estan patint els atacs neoliberals d’un govern supeditat al poder econòmic.

Així doncs, fan una crida al conjunt de la societat per tal d’interconnectar les diferents lluites en un sol front.

Des de l’Assemblea de la URV denucien:

  • Que l’educació és un procés de formació integral en el qual és cabdal el pensament crític i que cal dotar dels recursos, el personal i les instal·lacions necessàries per tal de garantir la qualitat i una major socialització del coneixement
  • Que les retallades i augment de taxes suposen una devaluació de la qualitat de l’ensenyament, una elitització i la precarietització de les condicions de treball del conjunt de la comunitat universitària.

Per tot plegat encoratgen al conjunt de la comunitat universitària a unir-se a les assemblees setmanals que se celebren cada dijous a les 14:00h al pati del Campus Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada