2 de nov. 2011

Dos vaixells intentaran trencar altre cop el bloqueig criminal d'Israel a Gaza

Redacció Sírius 03/11/2011

Dos vaixells civils, el Tahrir (Alliberament), del Canadà, i l'irlandès Saoirse (Llibertat), condueixen 27 persones de nou països (inclosos els periodistes i la tripulació), que es troben en aigües internacionals i que es dirigeixen a la assetjada franja de Gaza desafiant el bloqueig permanent i criminal d'Israel al territori palestí. Un jove activista palestí de Haifa s'ha sumat a aquesta missió internacional renovant el desafiament contra el domini implacable d'Israel a Gaza a través del mar.

El missatge que porten és el de la unitat, la rebel·lia i l'esperança, tot i les polítiques d'Israel que manté els palestins separats físicament un de l'altre. Els organitzadors de les "Onades de Llibertat per a Gaza" van decidir no donar a conèixer l'esforç amb anticipació donat els esforços d'Israel per bloquejar i sabotejar la II Flotilla de la Llibertat el juliol passat.

Els vaixells, que van salpar de Fethiye, Turquia, s'espera que arribin a Gaza el divendres a la tarda, navegant per aigües internacionals i entrant directament a les aigües territorials de Gaza, sense entrar en les aigües d'Israel. Els vaixells porten una càrrega simbòlica -30.000 dòlars en medicaments-, juntament amb un grup divers de persones, tots ells compromesos amb la defensa no violenta de la flota i els drets humans palestins.

"Israel ha engabiat els palestins a Gaza i Cisjordània, i prohibeix el contacte físic entre nosaltres. Volem trencar el bloqueig que Israel ha imposat al nostre poble", va dir Majd Kayyal, un estudiant de filosofia palestí de Haifa a bord del Tahrir. Kayyal afegí: "El fet que estem en aigües internacionals és ja una victòria per al moviment. El setge d'Israel de Gaza és insostenible i és una responsabilitat moral posar fi a aquesta injustícia".

Font:
http://electronicintifada.net

o0o

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada