13 de nov. 2011

La mort de dos neonazis revela a Alemanya una trama assassina

La fiscalia investiga l'assassinat de nou immigrants entre el 2000 i el 2006 amb una arma en possessió dels ultres

 
Berlín - Gemma C. Serra / El Punt 13/11/2011  

L'eficiència dels serveis d'intel·ligència i la policia d'investigacions criminals alemanys s'ha posat en dubte, com a mínim, des del suïcidi, ara fa una setmana, de dos neonazis de 34 i 38 anys, en una caravana aparcada a Zwickau (a la meitat est del país). Tot indica que es van matar poc després d'haver atracat un banc i mentre la companya de tots dos feia esclatar la casa on vivien els tres. Primer es va trobar, a la caravana, l'arma d'una policia assassinada el 2007, al sud del país. Després, a la runes de la casa, la pistola amb què van morir assassinats, entre el 2000 i el 2006, vuit immigrants turcs i un de grec, tots d'un tret al cap.

La mort dels nou immigrants mai no havia estat aclarida, com tampoc la de la policia. De cop, els investigadors alemanys han destriat un historial del tercet de neonazis que inclou una vintena d'atracaments i deu assassinats i que revela una trama ultradretana que ningú no havia investigat.

Els dos homes morts, més la dona, detinguda després d'haver cremat la casa, eren coneguts com a membres d'un grupuscle ultradretà. En les restes de la casa que va esclatar s'han trobat, segons el setmanari Der Spiegel, enregistraments d'una confessió completa de quinze minuts de durada, en què a més d'atribuir-se l'autoria de les morts dels immigrants parlen d'altres atemptats futurs, per part de companys de militància.

Terrorisme ultradretà

La pregunta de per què no s'havia investigat la mort dels estrangers plana sobre el cas. Es tractava de petits comerciants, que o bé preparaven Döner a Munic o bé feien còpies de claus a l'altra punta del país. Els assassinats no van ser considerats “xenòfobs”, sinó que van quedar en el munt de casos sense aclarir, potser identificables com a ajustaments de comptes entre rivals. De cop, els serveis d'intel·ligència parlen d'una “nova dimensió” i fins i tot de terrorisme, un terme que a Alemanya s'ha aplicat a l'extrema esquerra, no a la ultradreta.

o0o

Els Nazis alarmen Alemanya: Hi són implicades les forces de seguretat?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada