20 de març 2012

Ryanair torna a Reus

El vol Reus-Londres de Ryanair, de nou operatiu des de dimecres

La companyia irlandesa Ryanair recupera el seu vol amb Londres des de l'Aeroport de Reus aquest dimecres. Un reinici d'operacions certament tímid ja que de moment només hi haurà un únic vol que enllaçarà la ciutat de Reus amb Londres-Stansted. L'horari serà el següent: arribarà a les 09.30 hores i sortirà, a les 09.55 hores. La previsió inicial és aquest estiu que la companyia realitzi uns vuit vols diaris, enfront als vint de la temporada passada, i unes setze rutes. La situació és hores d'ara comple ja que a només dos dies perquè l'activitat torni a l'aeroport, el personal de terra de l'empresa Lesma Handling ha volgut denunciat aquest matí que encara no se sap quins treballadors podran tornar al seu lloc de treball i que, a més, estaran en condicions precàries. Pel que sembla, Ryanair no hauria respectat l'acord que havia signat la tardor de l'any passat deixant els citats operaris sense les condicions acordades en aquella ocasió.

La citada empresa Lesma Handling va fer efectiu un ERO d'extinció de contracte a la totalitat de la plantilla, amb una afectació per a vint treballadors fixos i per a quaranta d'eventuals. Però l'acord al qual van arribar treballadors i empresa a l'hora de signar l'ERO previa el retorn del personal fix. El sindicat CCOO representat a l'empresa ha anunciat avui que uns 25 treballadors tornaran als seus llocs de treball, principalment el personal que era fix, tot i que encara no han rebut cap comunicació oficial. Seran contractats com a fixos discontinus i el personal eventual podria tornar en funció del volum d'operacions de Ryanair. El delegat sindical a Lesma Handling, Paco Cebrián, ha denunciat que el retorn es farà en unes condicions més precàries, ja que se'ls reduirà el salari prop d'un 25% i treballaran menys de quaranta hores setmanals.

o0o

Més informació:
Ryanair torna a Reus amb un servei de terra precari

o0o

Abans de pujar en un d'aquests aparells, si realment us estimeu la vida, val la pena donar un cop d'ull a aquest vídeo ... respecteu els drets laborals dels treballadors?, creieu que la seguretat és important?, ...

Ryanair: La cara oculta del baix cost

Dos periodistes d'incògnit passen 5 mesos com hostesses de Ryanair, gravant amb càmeres ocultes les seves experiències. Què s'amaga darrere d'aquesta companyia de baix cost?

o0o

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada