26 de març 2012

Un dirigent de CDC i un alt càrrec de la Generalitat de Catalunya imputats per corrupció

Josep Tous i Andreu en un acte de la seva empresa IEconsumo

Jesús Rodríguez RODRÍGUEZ / setmanaridirecta.info

El jutjat d'instrucció 9 de Barcelona, després de tenir durant diversos mesos nombrosos telèfons mòbils intervinguts, ha ordenat aquest matí la detenció de 5 persones i la imputació d'una sisena en relació a una carpeta separada del 'Cas Campeón', investigat fins ara per l'Audiència Nacional. Les persones arrestades no són pas irrellevants, un d'ells és el Coordinador General de la Diputació de Barcelona, Josep Tous i Andreu, qui va ser nomenat en aquest càrrec ara fa vint dies, l'endemà que el seu predecessor, Josep Maria Matas, abandonés la plaça també per haver estat investigat per la Fiscalia General de Catalunya com a responsable de diversos delictes al capdavant de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM). Tous és conseller nacional de Convergència Democràtica de Catalunya i propietari d'una empresa especialitzada en assessorament sobre consum, Instituto de Estudios del Consumo. Tots dos són persones de la màxima confiança de Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona i alcalde de Martorell. Un altre dels detinguts és Isidre Masalles, sotsdirector general de Seguretat Industrial de la Generalitat, així com tres destacats empresaris relacionats amb el negoci de les ITV: Ricard Puignou (exdirector general de Menta ITV –escissió d'APPlus, Eca ICV), Sergi Alsina i Sergi Pastor (exconseller delegat d'APPlus i d'Excalestric, i actual director general d'Uprime Energy –Ficosa–). Segons informa La Vanguardia –tot i que no ho han confirmat fonts judicials– també ha quedat imputada la cap dels serveis jurídics de la Generalitat de Catalunya, Margarida Gil i Domènech, qui pocs dies després d'accedir al seu càrrec l'any 2011 va ser acusada pel PSC d'haver retirat l'acusació particular de la Generalitat de Catalunya contra Daniel Osàcar i Àngel Colom pels fets delictius del cas Palau de la Música. En aquests moments es produeixen registres policials a diferents despatxos professionals i oficines de la ciutat de Barcelona, entre aquests, a la Sotsdirecció General de Seguretat Industrial de la Generalitat de Catalunya.

o0o


Detingut el número dos de la Diputació de Barcelona i un alt càrrec del govern


Acusats de tràfic d'influències en les concessions d'estacions d'ITV
· També hi ha tres empresaris encausats

Vilaweb.cat

La Guardia Civil ha detingut dos alts càrrecs de la Generalitat i la Diputació de Barcelona i tres empresaris, encausats en una trama de suposades concessions d'ITV. Es tracta del coordinador general de la Diputació de Barcelona, Josep Tous, que només feia vint dies que era en el càrrec, des que va substituir Josep Maria Matas, destituït per un altre suposat cas de corrupció. L'altre alt càrrec detingut és Isidre Masalles, subdirector de Seguretat Industrial de la Generalitat. I els tres empresaris són Ricard Puignou, ex-director general de Menta ITV; Sergi Pastor, ex-conseller delegat d'APPlus i director general d'Uprime Energy, i Sergi Alzina.

El jutge investiga un cas de tràfic d'influències en la negociació i l'adjudicació d'estacions per a la inspecció tècnica de vehicles (ITV). L'operació, conjunta amb l'Agència Tributària, és dirigida pel jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona i forma part de l'anomenat cas Campió, que investiga una suposada concessió de subvencions irregulars en canvi de comissions a càrrecs públics.

Es dóna el cas que un dels detinguts, el número dos de la Diputació, Josep Tous, només feia vint dies que va assumir el càrrec de coordinador general de la Diputació, arran de la destitució de Josep Maria Matas per l'acusació d'haver facturat irregularment centenars de milers d'euros a l'Associació Catalana de Municipis quan n'era el secretari general.

Fonts judicials han explicat que hi ha hagut escorcolls en diferents edificis a Barcelona, com per exemple a les oficines de la subdirecció de seguretat industrial i a les oficines d'Alta Partners.

Noticies relacionades:

L'oposició demana la destitució del número dos de la Diputació de Barcelona

o0o

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada