22 de des. 2009

Entrevista amb el General José Francisco Gallardo

Transmesa des de la comunitat d'Acteal. Parlem amb aquest coneixedor de la situació dels drets humans a l'interior de l'exèrcit, per a tractar el tema de l'actuació de l'exèrcit en tasques d'ordre intern. Aquesta acció, a pesar de la seva inconstitucionalitat, forma part del pla DN2 de defensa nacional que té com objectiu el control poblacional. El general ens diu que l'estratègia de contrainsurgència que es viu en el país, en la qual està contemplada la formació de grups paramilitars, la creació de lleis que limitin i criminalitzin la protesta social, i altra sèries d'accions militars en contra de la població, formen part d'aquest pla.

Acteal és un crim d'estat que respon a l'estratègia de contrainsurgència implementada pel govern mexicà com a resposta a la insurrecció zapatista. Acció errònia, ja que no ha de tractar-se una situació política-social d'una manera política-militar.

És necessari que la societat s'organitzi per denunciar la manera que el govern civil utilitza a l'exèrcit per controlar el descontentament social que està generant la implementació de polítiques socials i econòmiques impopulars, contràries als interessos del poble. És tasca de la societat mexicana construir activament una societat democràtica respectuosa amb dels drets humans.

Descarrega l'àudio del següent enllaç: Clica AQUÍ

Font:
Las Abejas de Acteal
Blog de la Sociedad Civil Las Abejas. Acteal, Chenalhó, Chiapas, Mèxic.

El General José Francisco Gallardo a Acteal

La historia d'un general Gallardo

Haver escrit una tesi sobre la necessitat d'un defensor dels drets humans per als militars i haver-la mostrat al llavors candidat presidencial Vicente Fox Quesada, li va costar al general Francisco Gallardo diversos anys de presó en un dels casos més emblemàtics d'assetjament a la llibertat d'expressió a Mèxic.

Carmen Aristegui - L'Exèrcit entrenà i protegí Paramilitars a Chiapas (Documents Desclassificats) 1/2.

Carmen Aristegui - L'Exèrcit entrenà i protegí Paramilitars a Chiapas (Documents Desclassificats) 2/2.

Entrevista realitzada al General José Francisco Gallardo per Carmen Aristegui al Canal CNN l'estiu passat (26 d'agost de 2009) en motiu de l'alliberament del paramilitars, assassins d'Acteal. Mostra els documents desclassificats en que és descriu clarament l'estratègia a seguir, desvetllant així que fou un esdeveniment totalment, preparat i premeditat amb força cura. Un Crim d'Estat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada