5 de des. 2009

Recordem a Alexis Grigoropoulos

6 de desembre de 2008, avui fa un any. Alexis Grigoropoulos de només 15 anys, és abatut per una bala policial en ple centre d’Atenes.

Alexis Grigoropoulos

Aquella nit del 6 de desembre, dissabte, una patrulla de policia que estava fent guàrdia en un carrer cèntric del barri d’Eksárjia (en ple centre d’Atenes). El barri d’Eksárjia és un barri ple d’història i lluita social al llarg d’aquestes últimes dècades.

En un moment donat hi hagueren uns incidents, quan un grup de joves van començar a discutir amb els assassins (policies/terroristes d’estat). Llavors un policia tragué la seva arma (pistola) y disparà sense més al jove Alexis de només 15 anys, el qual fou portat a l’hospital central "Evangelismós", on ja ingressar cadàver.
· Aquí, el policia, l'assassí de Alexis Grigoropoulos, anomenat Korkoneas ve de Kalamata, capital de Mesenia, de la regió perifèrica del Peloponès, d’una família de clara tradició ultradretana, col•laboracionistes durant l’ocupació Alemanya de Grècia a la segona Guerra Mundial.

Just després d’aquell assassinat, al barri d’ Eksárjia si dirigiren decenes de furgonetes policials, mentre una multitud de gent es concentrà davant de l’hospital impedint l’entrada de la policia.

Com era d’esperar, la policia atacà reprimint brutalment a la gent del barri d’ Eksárjia, agredint i arrestant. Els joves cerquen refugi a la històrica Escola Politècnica (que es troba al mateix barri) on en altres temps de dictadures militars ja hi entraren fins hi tot els tancs.

Es comencen a organitzar assemblees i concentracions, en tres dies s’havia estès la revolta per tot Grècia i les illes (Atenas, Trikala, Drama, Kavala, Komotini, Hania-Creta, Iráklio-Creta, Rodas, Salónica...)

Al cap d’un any, tot i haver-hi hagut unes eleccions en les quals es canvià de color polític, millor dit, de to, ja que tot apunta que les coses van de mal en pitjor. Si abans la dreta feia les malifetes que feia, pitjor ho està portant la social-democràcia (allò del talante que tant bé coneixem).

Tot plegat, val a dir que no s’han apaivagat les revoltes, s’aplica més que mai la llei antiterrorista i les lleis contra la immigració, persegueixen moviments socials, antiautoritaris, anarquistes... no tant sols usen les policies, sinó com tot Estat autoritari es val de ordes filofeixiestes o i neonazis. La imatge de baix ho demostra bé.

Per les últimes informacions que ens arriben, tot apunta que l’aniversari de l’assassinat d’Alexis, es prepara tens i calent. Haurem d’estar atents.

Algú deia...

Primer van agafar als comunistes,
i jo no vaig dir res perquè jo no era un comunista.
Després es van endur als jueus,
i no vaig dir res perquè jo no era un jueu.
Després van venir pels obrers,
i no vaig dir res perquè no era ni obrer ni sindicalista.
Després es van ficar amb els catòlics,
i no vaig dir res perquè jo era protestant.
I quan finalment van venir per mi
no quedava ningú per a protestar.


Enllaços d'interès:
Grècia Llibertària
Atenes Indymedia

Estelnegre

· Comença el ball de bastons:
Crida des de la Universitat Politècnica Okupada a Atenes

Aproximadament entre 150-160 persones van ser detingudes en un intent de sembrar el terror i dissuadir a la resta de participar en les manifestacions que assenyalessin l'aniversari de l'assassinat d’Alexis.
Per llegir més, clica AQUÍ
Revolució a Grècia (especial Kaos)

· Tenim nou cominicat des de la Universitat Politècnica Okupada de Atenas

COMUNICADO DESDE LA UNIVERSIDAD POLITECNICA OKUPADA DE ATENAS

Aproximadamente entre 150-160 personas han sido detenidas en un intento de sembrar el terror y disuadir al resto de participar en las manifestaciones que señalaran el aniversario del asesinato de un joven de 15 años por la policía griega hace un año.

Un año después del asesinato de Alexandros Grigoropoulos a manos del estado griego, el ejercito policial del régimen esta intentando de apoderarse de cada esquina de la ciudad. Asesinos perfectamente uniformados han asaltado al centro social autogestionado “Resalto” en Keratsini, y al ayuntamiento ocupado de Keratsini. Han atacado también a jóvenes, han bloqueado las entradas y salidas a lugares de lucha política y social, han rodeado Exarhia y la Universidad Politécnica y aun continúan efectuando un gran número de arrestos y detenciones.

Esas marionetas del estado que son los medios de comunicación de masas no paran de retransmitir la propaganda oficial del poder fabricando toda una atmósfera de terror y miedo.

A un año de la revuelta de diciembre del 2008 el sistema de explotación y opresión intenta una vez mas reafirmar su autoridad. El gobierno esta intentando reforzar un estado permanente de emergencia para así mitigar la indignación social e imponer el silencio de los cementerios al conjunto de la sociedad.

En respuesta de la toma de la ciudad por parte de la policía nos encontramos ocupando la Universidad Politécnica.

Hacemos un llamamiento a toda persona que desee resistir para hacerlo por todos los medios necesarios.

Vamos a seguir manteniendo este espacio en nuestras manos así como mostrando nuestra solidaridad incondicional con todas y todos aquellos que se enfrentan a la persecución estatal.

Exigimos la liberación inmediata de todas y todos las arrestados y detenidos.

TOD@S A LA CALLE, A LA MANIFESTACIÓN DE MAÑANA EN PROPYLEA A LAS 13:30.

NI OLVIDAMOS NI PERDONAMOS.

TODO CONTINUA.

La Politécnica Ocupada

1 comentari: