21 de juny 2010

Fotos i vídeos del tall de carretera a Ascó, diumenge 20 de Juny

Diumenge 20 de juny
Primer vídeo:

Segon vídeo:

Tercer vídeo:

- Així els hi ha sol·licitat per carta certificada i per correu-e -


Segons es preveu, les properes setmanes finalitzarà el procés de selecció de l’emplaçament per acollir el cementiri nuclear. Està previst que en els propers dies la Comisión Interministerial elevi al Govern de l’Estat un informe valoratiu, i no vinculant, de les diferents candidatures presentades. Segons ha informat la mateixa Comisión, tenen previst que aquest informe inclogui una terna d’entre 2 i 5 candidats per a que, en un Consell de Ministres, el Govern de l’Estat esculli l’emplaçament definitiu.

En aquest sentit, la CANC ha enviat una carta certificada i un correu-e a tots els ministres, demanant-los que desestimin la candidatura d’Ascó a acollir el cementiri nuclear, i compleixin així l’acord del Congrés dels Diputats de 23/02/2010, aprovat per tots els grups parlamentaris, i que diu: “...el Congreso insta al Gobierno a albergar el emplazamiento del ATC que asegure la consecución del mayor consenso social, territorial e institucional, especialmente con las CCAA y entidades locales afectadas...”.

En relació a aquest acord del Congrés, la CANC recorda als ministres que a Ascó no existeix aquest consens social, territorial, i institucional, ja que fins al dia d’avui han aprovat mocions en contra del cementiri un total de 142 municipis, 12 consells comarcals, les Diputacions de Tarragona i Lleida, i, fins a en dues ocasions, el Parlament de Catalunya. Així mateix, s’han posicionat en contra més de 200 entitats de caràcter social i econòmic i més de 500 membres de la comunitat universitària de la Universitat Rovira i Virgili, s’han presentat gairebé 7000 al·legacions ciutadanes en contra, i fins i tot, les Cambres de Comerç de Tortosa, Tarragona i Valls qüestionen la idoneïtat de la candidatura d’Ascó.

En aquest sentit, la CANC recorda als ministres que la candidatura d’Ascó està aïllada social, institucional i econòmicament, ja que cap ajuntament, ni consell comarcal, ni cap entitat econòmica ni sindical, ni cap universitat, han aprovat cap document de suport a la candidatura d’Ascó.

El contingut de la carta també s’ha fet arribar per correu-e als membres de la Comisión Interministerial i als membres de la Subcomissió d’anàlisi de l’estratègia energètica (Comissió d’Indústria, Turisme i Comerç del Congrés dels Diputats), així com als portaveus dels grups parlamentaris del Congrés dels Diputats.

COORDINADORA ANTICEMENTIRI NUCLEAR DE CATALUNYA (CANC)

Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona, 17 de juny de 2010

Font: CANC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada