30 de juny 2010

Lliures! els 12 presos polítics del FPDT d'Atenco

Després de 4 anys i 1 mes de mobilització popular i de la interposició de successius recursos legals, el dia d'avui passada la 1 de la tarda els 12 presos polítics del Frente de Pueblos en Defensa de la Terra de San Salvador Atenco (Mèxic) han obtingut la llibertat "llisa i plana" davant la Suprema Cort de Justícia de la Nació.

Els 5 ministres de la sala 1 van revisar i van votar projecte a projecte, arribant a la conclusió que es va incomplir amb el degut procés. Per majoria de 4 i en un projecte per unanimitat de 5 va ser atorgada la llibertat als 12 d'Atenco.

El 3 i 4 de maig de 2006 el govern d'Enrique Peña Nieto de l'Estat de Mèxic i el federal de Vicente Fox, van realitzar un setge i assalt en Texcoco i a San Salvador Atenco, amb un resultat de més de 200 detinguts, centenars de ferits i torturats, desenes de dones violades, un nen i un jove assassinats per la policia. Aquest setge i assalt era per a acovardir la resistència dels camperols d'Atenco contra megaprogectes que pretenen arrabassar-los les seves terres. El Frente de Pueblos en Defensa de la Tierra de San Salvador Atenco és una de les organitzacions adherents a La Otra Campaña.

La mobilització popular, la defensa legal i no l'atzar o la casualitat han tret al carrer als 12 d'Atenco. Queda pendent el cas d'Amèrica de la Vall, que amb els mateixos càrrecs es manté en l'Ambaixada de Veneçuela a Mèxic sol·licitant asil en la seva qualitat de perseguida política.

Estarem atents de l'alliberament dels 12 d'Atenco en les pròximes hores.

30 de juny.- Després de conèixer-se passades la una de la tarda, la resolució d'empara favorable donada per la Suprema Cort de Justícia de la Nació que ordena llibertat immediata per als 12 presos d'Atenco, familiars, organitzacions i persones solidàries s'han mobilitzat cap als penals de Molino de Flores i L'Altiplano.

En el penal de Molino de Flores romania des de fa un any "El otro plantón", que va succeir al "Plantón de Molino de Flores", plantons que durant anys van donar seguiment i suport als presos polítics que romanien en aquesta presó. Els "plantoneros " s'han sumat familiars i ejidataris de San Salvador Atenco.

Per altra banda una caravana va partir del Zócalo de la Ciutat de Mèxic cap a Almoloya de Juárez, on se situa el Centre Federal de Readaptación Social "El Altiplano", la presó de màxima seguretat a Mèxic on es troben dos ejidataris: Nacho del Valle i Felipe Álvarez i l'advocat Hèctor Galindo Goichicoa.

22:30 U a un comencen a sortir els 9 presos polítics de'Atenco del Penal Molíino de Flores. Més de 200 persones els esperen i els reben amb consignes. Plou. El primer a traspassar la porta de la presó és Inés Rodolfo Cuéllar. Minuts després Juan Carlos Estrada Cruces el segueix. Altra estona surten Oscar Hernández Pacheco i Edgar Eduardo Morales.

A les 20:53 ens reporten que la caravana ja va arribar a la presó de l'Altiplà. La caravana està composta per 3 autobusos i 9 actuacions. "Mirades inquietes des de la torre de vigilància, cors bullint des de l'esperança".

Falten encara alguns tràmits legals, del poder judicial de l'Estat de Mèxic i de les presons perquè ja alliberin als compas d'Atenco. És cosa d'hores, esperem que el tortuguisme no els retingui altres dies.

Mobilitzacions a Nova York, Los Angeles, Vancouver, Londres, Wuppertal, Salzburgo, Lieja, Montevideo, Melbourne, Monterrey, Xalapa, Guadalajara, San Luis Potosí i als estats de Guerrero y Morelos.


MOBILITZACIONS I PRONUNCIAMENTS:

::: ::: ::: ::: Consulat mexicà a San Francisco ::: Wellington, Nova Zelanda ::: Report de la Manifestació a la Ambaixada Mexicana a Londres: Llibertad par Atenco ::: Concentració a Barcelona per la llibertad de los presos políticos d'Atenco ::: Recolzament per Atenco al Foro Social Estats Units ::: Desplegament per la Liberat dels 12 presos d'Atenco :::

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada