12 de juny 2010

Presentaran a Mèxic el pla Salut 2015 Mesoamèrica

Afp / La Jornada 2010.06.12

Madrid, 11 de juny. La infanta Cristina, segona filla del rei Juan Carlos I d'Espanya, presentarà a Mèxic el dilluns la Iniciativa Salut 2015 Mesoamèrica, una associació públic-privada que pretén reduir les desigualtats en la zona en matèria de salut amb un fons d'almenys 150 milions de dòlars.

L'associació està formada pels països de la regió, el govern espanyol, la Fundació Gates, l'Institut Carlos Slim de la Salud i el Banc Interamericano de Desarrollo (BID), va indicar aquest divendres el ministeri espanyol de Sanitat.

El projecte pretén "reduir les desigualtats en salut en la zona", segons el ministeri, i s'engegarà a partir de 2010 i conclourà en 2015.

Serà presentat en la ciutat de Mèxic pel president Felipe Calderón, Bill Gates, Carlos Slim, la infanta Cristina i la ministra espanyola de Sanitat, Trinitat Jiménez.

La Fundació Gates, l'Institut Carlos Slim de la Salut i el govern d'Espanya "contribuïxen cadascun amb 50 milions de dòlars per a projectes de salut dirigits a comunitats pertanyents al 20% més pobres de la població", va detallar la Casa Real en un comunicat.

El BID "dissenyarà i executarà els projectes juntament amb les secretaries de Salut dels governs dels països de la zona".
---

Aquest és una nota apareguda avui al diari La Jornada, ens ha semblat adient posar-l'ho al blog, no sigui cas que acabi sent una petita nota d'aquelles que passen desapercebudes.

És evident les bones relacions de la infanta Cristina amb "La Caixa" (ara Criteria Caixa Crob o Corp), així com la relació de la mateixa "La Caixa" amb Inbursa, entitat bancaria en propietat de Carlos Slim i un bon tall de la mateixa entitat que durant anys ha pagat la nòmina a la infanta o sigui, "La Caixa". El que pinta per aquí al mig el Bill Potres, deu ser per allò del Premio Pricipe d'Asturies, però a banda de ser el segon sinyor més adinerat del món després de l'Slim, de tant en tant fa rentades d'imatge, ara bé, si no en treu morterada no mou mai un dit (exemple: Campanyes de vacunació, però les vacunes és compren a les empreses on te accions). En fi, que tot queda a casa.

Dotació Casa de S.M. el Rei (en milers d'euros) per l'any 2010: 8.896,92
Fortuna de Carlos Slim Helu segons revista Forbes: 53.500 milions de dòlars
Fortuna de Bill Gates segons revista Forbes: 53.000 milions de dòlars

Els més rics del món, segons Forbes (llistat complet)

El que és vergonyós es que amb la quantitat de bitllets que disposen tots plegats, encara vulguin que el projecte sigui una associació públic-privada. Qui ens ho pot explicar, no era aquesta colla de neoliberals els que ens proclamaven la privatització de tot, doncs ho podrien finançar íntegrament ells o es que si van maldades se'n faran càrrec els sectors públics?.

Per combatre la precarietat de la salut, no s'acaba abocant diner en aquest àmbit, sinó, lluitant contra l'extrema riquesa que ells posseeixen, l'espoli que les seves empreses i amics en fan de la zona, després dotar d'instruments per tal d'acabar amb la fam, la manca d'escolarització i la preparació dels propis en aquesta àmbits, la educació, la salut, la vivenda digna, terra, reball... etc. Llavors si volen fer obres de caritat per rentar consciencies, endavant, però primer són els drets fonamentals.

Notes relacionades:

Slim es el hombre más rico del mundo: Forbes
Privatizar y fortuna
México: Vivir (mucho) mejor

Aprofitant l'avinentesa aquí un article del suplement Ojarasca, que pot ser prou interessant per saber com el govern Mexicà té present a aquests grups tan desfavorits. (Hipòcrites!)
Contra los pueblos indígenas, la verdadera guerra del gobierno mexicano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada