26 de juny 2009

Es presenta el llibre "Oaxaca: Más allá de la insurrección"

Es presenta el llibre "Oaxaca: Más allá de la insurrección". Crónica de un movimiento de movimientos (2006-2007) de Sergio de Castro Sánchez

Els pròxims dies 25 i 30 de juny i 3 de juliol es presentarà en la ciutat de Oaxaca el llibre "Oaxaca: Más allá de la insurrección". Crónica de un movimiento de movimientos (2006-2007), escrit per l'integrant de Kaos en la Red, Sergio de Castro

Durant les pròximes setmanes, el llibre serà presentat en diverses regions de l'estat així com a San Cristóbal de las Casas, Ciutat de Mèxic i Atenco.

Gustavo Esteva -intel·lectual desprofesionalitzat proper al zapatisme i que actuar com assessor de l’EZLN durant els diàlegs de San Andrés - i Rubén Valéncia - activista de la APPO i de Voces Oaxaqueñas Construyendo Autonomía y Libertad (VOCAL) - han contribuït al projecte amb una presentació i un pròleg respectivament.

El llibre descriu els successos que es van donar a Oaxaca durant la insurrecció que va viure la ciutat durant la segona meitat de 2006, així com el procés de reestruturación que es va donar en el moviment social oaxaqueny durant l'any 2007. Afegix a més algunes dades relatives als orígens de la lluita social en l'estat de Oaxaca així com sobre les imposicions econòmiques que viu Mèxic a través del Tractat de Lliure Comerç d'Amèrica del Nord (TLCAN) i l'Aliança per a la Seguretat i Prosperitat d'Amèrica del Nord (ASPAN) com elements essencials per a entendre els orígens del descontentament social a Oaxaca i Mèxic. Així mateix, el llibre analitza les diverses posicions ideològiques que es donen en el moviment oaxaqueny, identificant a la APPO no com un conglomerat d'organitzacions, sinó com un moviment de base la proposta política de la qual troba la seva inspiració –així com la seva expressió- en els anomenats “usos i costumbres” propis dels pobles originaris de l'Estat.


· Text de presentació del llibre "Oaxaca: Más allá de la insurrección"

Gustavo Esteva

La Comuna de Oaxaca va tenir des que va néixer immensa visibilitat. Però segueix sent un misteri. Mera revolta popular? rebel·lió profunda, insurrecció? moviment de moviments? revolució? I el misteri creix dos anys després, quan el que passa a Oaxaca ha deixat d'interessar als mitjans i les autoritats presumeixen que tot ha tornat a la normalitat.


· Oaxaca: un abans i un després del 2006.

Rubén Valéncia. Pròleg al llibre "Oaxaca: Más allá de la insurrección. Crónica de un movimiento de movimientos (2006-2007)" de Sergio de Castro Sánchez.
__

Informació relacionada:
OaxacaLibre.org
Oaxacaenpiedelucha.com
Comisión Civil Internacional de Observacion por los Derechos Humanos.
· Oaxaca. 5ª Visita de la CCIODH
· Informe de la VI Visita de la CCIODH
__

Últims artícles publicats a Kaos per Sergio de Castro:
Sergio de Castro Sánchez, 1971, València, Estat Espanyol. Professor de Filosofia i col·laborador de diferents mitjans d'informació alternativa com Kaosenlared, Rebelion, La Haine, Diagonal, Rojo y Negro, La revista de la CNT, L'Avanç, Oaxacalibre o el Notícies de Oaxaca. Ha escrit fonamentalment sobre el conflicte social oaxaqueny, però també sobre Nicaragua, Bolívia o el Sàhara Occidental.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada