1 de juny 2009

Libertad y justicia para Atenco

Libertad y justicia para Atenco.

x Vicent Boix ::
Invitació a col·lectius i organitzacions de la societat civil internacinal a participar en la campanya: Libertad y justicia para Atenco.

Rebeu una afectuosa salutació, però plena també de preocupació de qui treballem per la pau. Com sabreu, fa ja gairebé tres anys, els pobladors de San Salvador Atenco van sofrir la repressió i la violència, que encara avui manté a 12 persones presoneres, alguns d'ells amb severes condemnes que depassen els 100 anys de presó. El procés contra aquestes persones ha estat ple d'irregularitats i nombroses violacions als drets humans. Des dels lamentables esdeveniments de maig de 2006, s'han impulsat nombroses accions i iniciatives per a assolir l'alliberament dels detinguts. Veiem, no obstant això, amb preocupació, aquestes terribles condemnes.

La campanya nacional i internacional “Libertad y justicia para Atenco” és una iniciativa de la Societat Civil mexicana per arribar a la llibertat dels 12 presos polítics empresonats durant la forta repressió governamental al maig de l'any 2006.

Les demandes de la campanya són:

-Llibertat als 12 presos polítics d’Atenco.

-Revocació i anul·lació de les sentències a les i els perseguits.

-Respecte il·limitat dels drets humans de les i els detinguts i perseguits.

-Aturar la criminalització dels moviments socials a Mèxic.

-Càstig als responsables materials i intel·lectuals de les violacions als drets humans

És per això que convidem a les organitzacions i col·lectius de la comunitat internacional a participar en aquesta campanya política i social per a unificar les nostres veus d’aturar a la criminalització de la protesta: llibertat als nostres 12 companys presos i càstig als responsables de les pràctiques de repressió i violació dels drets humans dels Governs de l'Estat de Mèxic i Federal.

Com poden mostrar la seva solidaritat?

Adherint-se a la campanya mitjançant el seu registre a la pàgina: http://www.atencolibertadyjusticia.com.
Poden registrar-se com col·lectius, comitès de suport o individus.

Amb cartes de suport als companys presos des de qualsevol part del món. Aquestes es poden dirigir a la pàgina, al correu: atencointernacional@gmail.com o al correu il·lustrat del diari La Jornada: svaladez@jornada.com.mx

Informant a la resta de la societat sobre els esdeveniments ocorreguts a Atenco i la situació dels nostres 12 companys presos. A través de taules informatives, campanyes mediàtiques, esdeveniments polítics i culturals, etcètera.

Obrint espais en els mitjans de comunicació comercials o alternatius per a parlar de la campanya i el cas Atenco a través d'enllaços via entrevistes telefòniques, per Skype, enregistraments o per escrit.

Convidant a més organitzacions a adherir-se a aquesta campanya i realitzar accions de suport.

Organitzant visites amb cossos d'observadors de Drets Humans per a elaborar informes de la situació dels 12 companys.

Més informació en la pàgina de la campanya:

http://www.atencolibertadyjusticia.com


Aquesta iniciativa no rep recursos de cap oficina de govern o fundació. Les activitats són patrocinades amb els recursos que qualsevol pot donar. Per a donar suport econòmicament pots contactar-nos. Els fons recaptats són exclusivament per a donar suport les accions de la campanya.

Si tens dubtes o suggeriments d'accions col·lectives pots escriure al correu:

atencointernacional@gmail.com

1 comentari:

  1. Estem de proves... o sigui que si la espifiem, disculpeu.
    L'Atzavara

    ResponElimina