25 d’abr. 2010

25 d'abril, Reus Decideix

La consulta, al TN nit



Escrutini definitiu de la consulta a Reus sobre la independència

Nombre total de persones amb dret a vot: 89.397

Nombre total de vots: 13.159

Percentatge de participació: 14,72%

Vots a favor del : 11.878 - 90,26%
Vots a favor del NO: 963 - 7,32%
Vots en blanc: 300 - 2,28%
Vots nuls: 18 - 0,14%

La consulta sobre la independència a Reus registra un 14,72% de participació

Un total de 13.159 reusencs han votat en aquest referèndum organitzat des de la societat

La consulta sobre la independència de la nació catalana s’ha tancat a Reus amb un 14,72% de participació. El nombre total de vots registrats ha estat de 13.159, sobre un cens de 89.397 persones empadronades a Reus majors de 16 anys.

Si la consulta s’hagués fet sobre el cens utilitzat en les eleccions oficials (és a dir, cridant a les urnes només els majors de 18 anys amb nacionalitat espanyola), la participació pujaria fins al 17,6%. Aquesta diferència de percentatges s’explica perquè, com en les onades de consultes anteriors, els col·lectius que normalment no tenen dret a vot són els que menys han acudit a les urnes.

La jornada electoral s’ha viscut a Reus amb un marcat caràcter festiu i ha mobilitzat més de 300 voluntaris i voluntàries en els 19 col·legis electorals i en l’urna mòbil que ha recollit el vot de prop d’una cinquantena de persones amb mobilitat reduïda. Reus ha estat també una de les ciutats que ha apostat pel vot electrònic, que s’ha pogut exercir durant tota la jornada des d’una terminal instal·lada al Centre de Lectura.

La plataforma Reus Decideix ha valorat molt positivament aquests resultats en el context d’una ciutat com Reus, la segona en nombre de votants d’aquesta tercera onada de consultes.

Més informació:

Consulta sobre la Independència de la Nació Catalana

http://referendumindependencia.cat

Un 20,2% de l’electorat ha votat en aquesta onada

La Coordinadora Nacional ha donat en roda de premsa a les 21h les dades de participació provisionals. Es correspon a una proporció de participació molt semblant de la passada onada de la Consulta. En total un 22% de la ciutadania ha votat en les diferents onades, fina a 500.000 vots emesos.

Els observadors internacionals, en roda de premsa han valorat a continuació l’anàlisi dels col·legis electorals dels municipis que han visitat durant la jornada. Jan Jambon, president de N-VA flamenc, ha destacat que la Consulta és “el súmmum de la transparència i democràcia”. Edgardo Vazquez, consultor d’Obama procedent de Puerto-Rico ha demanat que tothom voti perquè “aunque no es vinculante es muy importante”. Talamoni, de Corsica Libera, ha destacat que la “Consulta compleix amb totes les garanties de legalitat d’una consulta oficial” i finalment, Txelui Moreno, portaveu de l’esquerra abertzale, ha afirmat que la votació “es de un democrático casi insultante”. Ha afirmat que el procés català està “sirviendo mucho a Euskadi, perquè té “todos los ingredientes” que calen a la societat basca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada