25 d’abr. 2010

La solidaritat és el nostre dret

A la societat civil nacional i internacional

Als mitjans de comunicació nacionals i internacionals

El passat 27 de març, el diari mexicà REFORMA va publicar un article calumniós contra l'Exèrcit Zapatista d'Alliberament Nacional i contra persones de la solidaritat nacional i internacional. El diari en una falta total d'ètica periodística utilitza diverses fotografies i denúncies per a fabricar una distorsió total de relacions solidàries de la societat civil amb els pobles zapatistes.

En aquest absurd, el diari ignora que el moviment zapatista, per la seva causa justa, per saber escoltar a la societat civil, per la seva ètica i per la dignitat dels seus pobles, des de 1994 va despertar la simpatia i la solidaritat de centenars de milers de persones a Mèxic i tot el món que ens agermanaren i vam fer els nostres els principis zapatistes.

De forma perversa, ocultant-se en l'anonimat de les seves fonts i la malaptesa del seu cap de redacció, el diari REFORMA, apunta cap a una lògica de deslegitimació a la participació civil. De complicitat amb el Govern mexicà, el diari REFORMA criminalitza no només als moviments socials, ara també es presta a criminalitzar accions pacífiques de solidaritat, mostrant de forma grotesca la fallida moral dels mitjans de comunicació dominants a Mèxic

Nosaltres sotasignats, denunciem una campanya a Mèxic i a Amèrica Llatina contra el dret legítim de cada persona a solidaritzar-se amb els moviments i processos socials que ens semblen pertinents. Aquesta campanya busca estigmatitzar, deslegitimar i finalment criminalitzar el fet de ser solidaris amb els moviments socials i en aquest cas, particularment amb la lluita dels pobles zapatistes que en solidaritat amb el món ens ha mostrat que és possible somiar la vida, decidir-la i construir-la junts.

Sense la solidaritat, les societats humanes haurien de basar-se exclusivament en la competència, en les mentalitats de "cadascú pel seu compte," o "salvi's qui pugui," situació que ha derivat en un empobriment de Mèxic, del planeta sencer i un atemptat contra la vida mateixa.

Les companyes i companys assenyalats i calumniats són germanes i germans de lluita i de treball, tocant-les a elles i a ells, ens toquen a totes i a tots.

Signatures

María Elena Martínez, Peter Rosset, Jorge Santiago, Ernesto Ledesma, Mercedes Olivera, Alejandro Varas, Charlotte Sainz, Pablo Gleason, Jorge Hernández, Rocío Martínez, Carlos Eugenio Rodríguez, Miguel Pickard, Rosaluz Pérez
Centro de Investigaciones Económicas y Políticas de Acción Comunitaria (CIEPAC A.C); San Cristóbal de Las Casas, México
Comité de Soutien aux Peuples du Chiapas en Lutte (CSPCL); Paris, Francia


Veure Signants


s'agraeix reenviaments i difusió!

Si t'uneixes a defensar el dret a la Solidaritat, agrega la teva signatura a:
http://chiapas.laneta.org/solidaridad/index.php
o si tens problemes per a entrar a aquesta pàgina, envia les teves dades anuestrasolidaridad@gmail.com incloent les següents dades: Nom: País: Organització: Província: Localitat: Ocupació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada