28 de nov. 2010

Arrenca la cimera del Clima de Cancún

Els països pobres esperen ven poc de la trobada

LAIA GORDI / ara.cat

Els ministres de més de 190 països estan volant cap a Mèxic, a la ciutat de Cancún on demà han de començar les converses del clima per minimitzar l'impacte de l'escalfament global, la necessitat que s'arribi a un acord contrasta amb les baixes expectatives dels participants.

Si la cimera no aconsegueix un pacte eficient per reduir seriosament les emissions de CO2, l'escalfament global podria afectar centenars de milions de persones que viuen en les àrees més pobres del món i hi ha un gran perill que puguin els nivells del mar, la sequera i la fam.

Els experts i les ONGs alerten els delegats a la conferència de la urgència d'arribar a un compromís.

Les decisions de la cimera de l'any passat a Copenhagen no va ser suficient ni tant sols per assolir la meitat dels objectius per mantenir l'escalfament a 2 graus centígrads en 100 anys. Si continuem com fins ara, diuen els científics, les temperatures pujaran entre 3 i 4 graus.

Noticies relacionades:

Converteixen Cancún en una fortalesa per la cimera del canvi climàtic
"Uns 5 mil a 6 mil efectius policials i militars s'encarregaran de mantenir la seguretat a partir del dilluns i fins al 10 de desembre durant la Conferència dels Pobles sobre el Canvi Climàtic"
Llegir més: Clica AQUÍ

Cancún i la resistència a la barbàrie ambiental
"... constructors, polítics i cadenes hoteleres multinacionals que han finançat la construcció de més de 27 mil cambres d'hotel i precipitat la formació d'un nucli urbà de més de 700 mil habitants. Un projecte que ha provocat un ecocidi i en el qual milers de persones viuen sense clavegueram, i amb pocs serveis d'aigua i electricitat”.
“Cancún,... un territori per a rentar diners, per al tràfic de blanques i el narcotràfic, floreixen allí fortunes i inseguretat”.
“... Rubén Flores Hernández, guardià dels boscos de Morelos, va ser assassina el passat 28 d'abril, pels saquejadors del lloc. No és l'únic. En els últims anys més de 30 ambientalistes han estat assassinats”.
Llegir més: Clica AQUÍ

1 comentari:

  1. Cancún y la Riviera Maya, el paraíso de la explotación
    http://www.kaosenlared.net/noticia/mexico-cancun-riviera-maya-paraiso-explotacion

    ResponElimina