28 de nov. 2010

Wikileaks publica centenars de milers de documents de la diplomàcia nord-americana

El portal va denunciar un atac de denegació de servei dels seus servidors abans de la publicació

Un paquet de 250.000 telegrames diplomàtics, enviats del departament d'Estat a Washington i de totes les ambaixades americanes del món, ha estat filtrat per Wikileaks als cinc mitjans amb qui té un acord i que donen fe de la validesa dels documents. The New York Times dels EUA, The Guardian a Gran Bretanya, Der Spiegel a Alemanya, Le Monde a França i El País a l'Estat espanyol.

El govern dels EUA es va afanyar a dir que la filtració de documents secrets va en contra de la llei i que pot posar moltes vides en perill

La resposta oficial de la Casa Blanca d'aquest matí diu que els documents “no són una expressió política ni coincideix sempre amb les decisions polítiques finals. Així i tot, aquests telegrames podrien comprometre discussions privades amb governs estrangers i líders opositors, i quan el contingut de converses privades és publicat a les pàgines principals de diaris arreu del món, això pot tenir un profund impacte no només sobre els interessos estrangers americans, sinó també pels nostres aliats i amics arreu del món”.

Unes pinzellades:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada