24 de nov. 2010

Teranga: un punt d'encontre entre Senegal i Catalunya

Benvingut, o el que és el mateix... Teranga!


Teranga.cat és un portal web de trobada de tots els senegalesos residents a Catalunya que neix amb l’objectiu de facilitar la integració de les persones nouvingudes fomentant el coneixement de la cultura i llengua catalanes.

Teranga.cat vol aprofitar el potencial de les noves tecnologies i convertir-se en una referència com a punt de reunió i intercanvi per a la comunitat senegalesa i catalana.

Amb aquesta intenció, el portal neix com una iniciativa bilingüe que obre canals de comunicació a través de l’ús comú del català, el wolof i el fula entenent que aquesta és la millor manera d’apropar dues comunitats i promoure l’alfabetització en català.

Focalitzat en els interessos i necessitats específiques d’una comunitat d’immigrants molt consolidada a Catalunya, el portal compta amb la col·laboració directa de les principals entitats d’immigrants, que, de la mà de la Fundació Pere Tarrés, han participat en la definició i la dinamització del portal. Així mateix, volem agrair la col·laboració d'Oma Technologies, Produccions Mínimes i la de la il·lustradora Cristina Minguillón.

No obstant, Teranga vol estar obert a tots, motiu pel qual vol comptar amb la participació de tots aquells senegalesos i catalans, siguin particulars o associacions, que vulguin formar part del projecte.

- Qui fem Teranga
Teranga.cat és una iniciativa de la Fundació Pere Tarrés en col·laboració amb la Coordinadora d’Associacions Senegaleses de Catalunya (CASC), l’Associació Catalana de Residents Senegalesos (ACRS) i l’associació Fedde Fulbe Jokkere Endam (FFJE), que poden utilitzar el web com a plataforma de difusió de les seves propostes.

- Què hi trobaràs al portal?
Teranga.cat compta amb diversos espais d’informació i comunicació:

• L’Agenda: un espai de difusió d’actes, jornades, conferències, fires, exposicions i aquelles propostes que puguin ser d’interès per la comunitat de Teranga.cat

• Viure a Catalunya: un espai informatiu amb fitxes pràctiques sobre aquells temes-clau que tot nouvingut necessita tenir clars per a la seva integració al país. A mode de guia pràctica, hi trobaràs informació d’utilitat sobre sanitat, habitatge, família...

• D’aquí i d’allà: amb l’ànim d’apropar les dues comunitats, és un espai en clau informativa i participativa que ofereix una selecció de propostes culturals per conèixer les tradicions i costums de Catalunya i Senegal. Per fer-ho més enriquidor, hi podràs afegir les teves recomanacions, experiències i testimonis.

• En català: una selecció dels millors recursos a la xarxa per aprendre la llengua mentre es fa ús de les noves tecnologies. Hi trobaràs referències a pel·lícules, llibres, jocs interactius, propostes multimèdia... per familiaritzar-te amb el català d’una forma fàcil i efectiva.

• Treball: anuncis classificats d’ofertes, demandes... i una guia pràctica perquè puguis afrontar amb èxit la teva incorporació al mercat laboral.

• Tauler d’anuncis: és l’espai d’intercanvi per excel·lència. Obert totalment a la participació, hi podràs publicar els teus anuncis sobre habitatge, viatges, contactes...

• Associacions: un punt de trobada amb les associacions senegaleses que existeixen a Catalunya perquè puguis conèixer les activitats que organitzen i els recursos que ofereixen.

- Un portal participatiu
Més que un entorn web, Teranga.cat vol ser un punt de trobada. Per aquest motiu, hi trobaràs diversos espais de participació per tal que tothom pugui dir la seva. Ens interessen la teva opinió, les teves experiències... i inclòs les teves receptes! Per aquest motiu, et convidem a participar i a què ens ajudis per tal que, entre tots, fem créixer Teranga.

Font: Campus

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada