15 de des. 2011

Artur Mas a Reus 15/12/2011

(Foto: Eva Martí)

‘Artur Mas, lladre com ton pare’
Jordi Martí

Reus, 15 de desembre de 2011.

“La seva agressió, la nostra resposta. Sortim al carrer!”, “Qui sembra misèria, recull la ràbia”, “Si retalleu drets, retallarem privilegis!” o “Ens feu fàstic” han estat algunes de les frases que portaven escrites les pancartes que avui a Reus han rebut Artur Mas, president de la Generalitat de Dalt i principal culpable de les retallades que estan afectant ja la salut i els mínims vitals de la població del Principat. No parlo en va: avui mateix Càritas feia públic un informe en què explicava que els casos de nens i nenes mal nodrits a Barcelona cada cops són més habituals i cada cop més han de complementar l’alimentació dels infants que no reben ja beca de menjador com a conseqüència de les retallades de beques i de la situació de precarietat dels seus progenitors.

Mas s’ha reunit amb la gent fina de Reus, com deia la Laura, i junts s’han afartat de menjar, beure... i d’escridassades, d’insults (tot i que se’n mereixen molts més). Convidat per la Cambra de Comerç de Reus a participar en els actes del seu 125è aniversari, en concret en el sopar commemoratiu de lliurament dels premis Cambra Reus, que s’ha portat a terme a la nau principal de l'antiga fàbrica de Vermuts Rofes, el successor de Montilla i Pujol s’ha envoltat de gent de la bona de Reus i de la no tan bona. Reunits en taules, han badat mentre el gos executor de les ordres de la banca en territori de les quatre províncies els explicava que les coses van tan malament... Tan malament que ho hauran de privatitzar tot i, per art de màgia, es folraran els anteriors amos del conseller de Sanitat Boi Ruiz (si és que mai ha deixat de treballar per a qui treballava) i del Joan Prat, de Ca Senyor Prat de la Fatarella, principal cervell de la destrucció de la sanitat a Catalunya i ‘capo’ del ‘holding’ d’empreses públiques reusenques Innova. Quina crisi, no?

Els rics i riques reien mentre sortien del sopar, segurament pensant allò de “pobres pobres, que us donguin pel cul”... perquè de dissidència dins no se n’han escoltat massa, per no dir cap. Més aviat l’han ovacionat i ningú ha gosat dir-li el nom del porc o el nom del retallable més ben argumentat a l’amo. L’espectacle ha de continuar i incrementar-se i en temps de crisi són els lladres els que s’enriqueixen més. I el sopar no n’hi havia només un... Dubto si alguns exindependentistes reusencs -ara de CiU- hi eren o han preferit no enfangar-se més encara...

Mentre a dintre aplaudien, al carrer, un cop més Reus ha demostrat que, tal com deia el ganxet Josep Llunas, al segle XIX, és la ciutat més lliure del món, entenent “lliure” per amant de la llibertat. Més lliure perquè més de cinc-centes persones han dit a la cara, als amos, que no els tenim por malgrat les porres que gasten els únics “funcionaris” que no tenen retallades de plantilla i que continuen intentant fer por però dels quals ens en continuem rient. Cassoles, crits, xiulets, càntics... “Artur Mas, a quina mútua vas?”, o “Artur Mas, lladre com ton pare” han estat algunes de les rimes i no rimes que s’han dedicat a aquest lacai del capital que diu que s’estima el país mentre malmet la vida de la nostra gent, de la immensa majoria, de totes i tots els que no riem les seves gràcies ni les seves mentides, de totes les persones que plantem cara a aquest atracament que ells anomenen “crisi”.

No, no ens representeu i no us tenim por, per molts ‘porreros’ que ens envieu per atemorir-nos (sense número de placa i preparats per obrir els caps que fes falta si els amos ho manaven). Som els mateixos de sempre, la immensa majoria de la població i només exigim coses bàsiques: escola i sanitat de qualitat i universal. I no us permetrem que ni tu, Prat; ni tu, Ruiz; ni tu, Mas; ens robeu la vida ni, sobretot, el somriure. I no ho permetrem perquè, sense cobrar per fer-ho, hi posarem el cos, fins a fer-nos-hi mal, si cal. Avui l’hem posat i el posarem tantes vegades com faci falta. Ha patit, ha treballat i ha mort massa gent perquè ara ens deixeu sense res només perquè us voleu enriquir encara més. I recordeu-ho, hi posarem el cos. Fins a fer-nos-hi mal, si cal.

o0o

Artur Mas marxa per la porta del darrera a Reus


o0o

Uns 200 indignats increpen Mas a Reus i l'obliguen a sortir per la porta del darrera

El President Mas ha rebut l'escridassada d'un grup de persones que clamaven contra les retallades

Guillem RS / Redacció - Reus (Baix Camp) / delCamp

Sense placa (Foto: Eva Martí)

Unes 200 persones s'han concentrat, a dos quarts d'onze de la nit, convocades per l'Assemblea Popular de Reus, a l'exterior de l'establiment on el president de la Generalitat, Artur Mas, assistia a l'acte commemoratiu del 125è aniversari de la Cambra de Comerç de Reus. Els indignats han cridat consignes en contra de les retallades de Mas. Alguns dels manifestants també duien cartells de protesta referents a la ciutat de Reus, en un, per exemple, es podia llegir: "INNOVA = màfia".

Durant l'acte el grup de manifestants ha escridassat al President Mas des de l'exterior i han colpejat una de les portes que donava accés al lloc on s'estava fent el sopar. Agents dels Mossos d'Esquadra han contingut els manifestants i han realitzat un cordó policial per tallar l'accés als carrers propers al recinte. Malgrat alguns moments de tensió entre agents antiavalots dels Mossos i els manifestants, la concentració s'ha desenvolupat sense més incidents. L'acte a l'interior s'ha desenvolupat amb total normalitat.

A fora diversos indicatius dels antiavalots continuaven tallant els accessos al recinte. Els manifestants s'han desplaçat pels carrers propers i finalment la policia els ha contingut en un dels carrers. Quan faltaven pocs minuts per dos quarts d'una de la matinada, enmig d'insults i retrets, per una porta del darrera, el President Artur Mas ha abandonat el recinte. Els indignats, a escassos cent metres, no han arribat a veure al President Mas. Una furgoneta dels Mossos impedia la visibilitat.

Els manifestants han seguit als carrers propers al restaurant on es celebrava l'acte i també han increpat als diferents convidats quan anaven abandonant el recinte. Pocs minuts després de la una de la matinada les dues furgonetes dels Mossos d'Esquadra s'han retirat. Malgrat el President Mas ja havia marxat, a l'interior del restaurant encara hi havia l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el Delegat del Govern al Camp de Tarragona, Quim Nin.

o0o

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada