26 de des. 2011

¡Viva México!

¡Viva México!



Web oficial: http://www.vivamexicofilm.com








FITXA TÈCNICA:

Documental Color / 159 min.
Mèxic / 2010
Producció Terra Nostra Films
Guió i Direcció Nicolas Défossé



Producció Executiva Daniela Contreras Calcáneo, Nicolas Défossé
Càmera i So Nicolas Défossé, Carlos Pérez Rojas
Edició Nicolas Défossé
Música Original Fermin Orlando, Angel Chacón, Sebastian Coll
Disseny sonor y Mezcla Adolfo Hernández Santisteban, Gabriel Coll Barberis
Post-producció d'imatge Carlos Rossini
Animació gràfica Vincent Défossé
Amb el recolzament de:
SCAM-"bourse brouillon d'un rêve" (Francia), Bambú Audiovisual (México), Sonipro (México), Promedios (México), Ojo de Tigre Video (México), YaMoy (Francia), La Garrafona (México), La Otra Mirada (México).

SINOPSI

Los Angeles, Estats-Units. Emigrants mexicans són perseguits per la policia, mentre lluiten per sobreviure sense renunciar a la seva cultura.

A l'altre extrem del mapa, a les muntanyes del sud-est mexicà clareja amb boirina. És 1er de gener del 2006, milers d'indígenes zapatistes acomiaden el Subcomandante Insurgente Marcos, també anomenat Delegat Zero. La seva missió: recórrer durant 6 mesos tot el país per escoltar les paraules de resistència de mexicans i mexicanes que lluiten per un Mèxic millor. Així arrenca un viatge que planeja arribar fins a la frontera amb els Estats-Units, a l'altre extrem del país ...

Des Chiapas a Quintana Roo, de Yucatán a Oaxaca, de Nayarit a Colima, de Michoacán a Guerrero, i fins al cor del país en l'enorme urbs anomenada Ciutat de Mèxic, seguim els passos d'aquest viatge que va dibuixant la cara de "un altre "Mèxic, rostre diferent de la imatge que els mass media construeixen cada dia. És un viatge que aposta a "començar a construir el mirall que som a baix" com ho expressa el Delegat Zero.

L'aposta no va sense riscos ... al destapar la cara del Mèxic digne i rebel, al irrigar les llavors de rebel · lia i solidaritat d'un país sencer, aquest viatge és una provocació per als que controlen la seva economia i la seva imatge. El que va començar com murmuri aïllat es fa gran en el crit de centenars de milers: Visca Mèxic! ¿Quina serà la resposta del poder?

Nicolás Défossé: "Si miramos abajo, México tendrá futuro"




El director francès Nicolás Défossé va recórrer durant sis mesos tot Mèxic per escoltar les paraules de resistència dels mexicans i les mexicanes que lluiten per un país millor. L'acompanya Adolfo López que al seu torn fotografia tot el procés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada