30 de des. 2011

Villar de Cañas acollirà el magatzem de residus nuclears

El cementiri nuclear, ni a Zarra ni a Ascó

José Manuel Soria, ministre d'Indústria, Energia i Turisme, proposarà en el Consell de Ministres d'aquest divendres que aquest municipi de Conca aculli l'ATC
La vicepresidenta primera de les Corts de Castella-la Manxa, Carmen Casero, destaca la inversió “milionària”i “la creació de llocs de treball”

Una de les manifestacions en contra del cementiri nuclear a Zarra Foto: ARXIU.

elpuntavui.cat 30/12/2011

El Consell de Ministres aprovarà aquest divendres previsiblement ubicar al municipi de Villar de Cañas (Conca) la seu definitiva del Magatzem Temporal Centralitzat de residus Radioactius (ATC.

Fonts coneixedores del procés han confirmat que el govern de Castella-la Manxa ha estat informat d'aquesta decisió, que pot formalitzar-se en breu.

Aquest projecte inclouria una inversió aproximada de 700 milions d'euros que permetrien la creació d'uns 300 llocs de treball directes durant els cinc anys de construcció del complex.

Villar de Cañas, municipi principalment agrícola compte amb 442 habitants i està situat a uns 75 quilòmetres al sud-oest de Conca.

El 16 de setembre de 2010 la comissió interministerial encarregada d'avaluar els emplaçaments va aprovar un informe en el qual situava a la candidatura de Zarra amb la major puntuació (304 punts), seguida d'Ascó (300), Yebra (290) i Villar de Cañas (272).

La vicepresidenta primera de les Corts de Castella-la Manxa i diputada regional del PP, Carmen Casero, ha destacat la inversió “milionària” que suposarà l'arribada del Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) a la localitat de Villar de Cañas si finalment el Consell de Ministres es decanta per aquest municipi.

Casero ha reaccionat d'aquesta manera en declaracions a Ràdio Castella-la Manxa, després de conèixer que el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, proposarà en el Consell de Ministre d'aquest divendres que Villar de Cañas albergi l'ATC.

Tot i que caldrà esperar a conèixer el que finalment decideixi el Consell de Ministres, Casero ha subratllat que la ubicació d'aquest ATC suposa una “inversió de 700 milions d'euros, absolutament milionària, en un municipi de poc més de 400 habitants i una important creació de llocs de treball”.

Casero també ha condemnat que el govern de Zapatero, Rubalcaba i Barreda hagin estat pagant gairebé de forma gratuïta a França “una multa de 60.000 euros per acollir els residus nuclears”. “Potser intentaven que França no ridiculitzés encara més el paperot que ha fet el govern de Zapatero”, ha afegit.

Al seu entendre, és “un espectacle vergonyós i una irresponsabilitat que un país que està en la ruïna hagi estat pagant aquesta multa, aquesta és una de les herències rebudes del govern del PSOE i nosaltres estem aquí per governar i prendre decisions”, ha conclòs.

Informació relacionada:

Rajoy atorga a Cospedal el magatzem nuclear que demanava en privat
Ascó ho lamenta i qualifica l'opció del govern com la políticament més senzilla


o0o

COMUNICAT DE PREMSA. 30-12-2011: La CANC satisfeta perquè el cementiri nuclear no s’instal•li a Catalunya

o0o

Villar de Cañas allotjarà el proper magatzems de residus nuclears
"Soraya, hija, aligera"

El regidor disfruta de un botellín (centro) rodeado de algunos paisanos en el único bar del pueblo. Foto: Guillermo Sanz
"Nos ha tocado la lotería 60 años seguidos", festeja el regidor José María Sáiz

o0o

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada