30 de des. 2011

Íñigo Fernández de Mesa. Un altre ex-Lehman dirigirà la gestió del deute

Tomás Burgos s'ocuparà de la Seguretat Social, i Engracia Hidalgo, d'ocupació

Público.es 30/12/2011

Íñigo Fernández de Mesa. Director general del Tresor. Procedent de la banca, coincidí amb De Guindos al Ministeri d'Economia i després en Lehman Brothers. Foto: Manuel Queimadelos

El Consell de Ministres aprovarà avui nous nomenaments en els segons nivells del Govern. Per al Ministeri d'Economia i Competitivitat, s'aprovarà previsiblement el d'Íñigo Fernández de Mesa com a nou director general del Tresor, en substitució de Soledad Núñez. El càrrec comporta el lloc de conseller del Banc d'Espanya.

Fernández de Mesa, el nomenament el va avançar ahir diari Expansión, prové de Barclays, on ocupava des de 2008 el lloc de responsable d'operacions del sector públic. El banc britànic es va quedar amb els actius de Lehman Brothers a Espanya quan va fer fallida. En aquesta entitat, on ocupava un lloc similar, va coincidir amb l'ara ministre d'Economia Luís de Guindos. Tots dos ja van estar junts en el Ministeri d'Economia durant la segona legislatura d'Aznar, quan De Guido va ser secretari d'Estat, i Fernández de Mesa era subdirector general del Tresor.

El director del Tresor és també conseller del Banc d'Espanya

La Direcció General del Tresor és l'organisme que s'ocupa de la gestió del deute sobirà (la primera subhasta de l'any serà el 14 de gener, amb una emissió de bons a tres anys) i de les relacions amb els inversors en els títols espanyols . També s'ocupa de la legislació i ordenació de la política financera.

ICV pregunta al Govern per la responsabilitat de Lehman en la crisi

Precisament, la diputada d'ICV Laia Ortiz ha dirigit diverses preguntes al Govern en què li reclama la seva opinió sobre si les pràctiques financeres de Lehman Brothers són responsables de la crisi financera internacional i espanyola, informa Juanma Romero. Igualment, el partit ecosocialista pregunta al Executiu si va a emprendre accions per jutjar els directius de les entitats financeres responsables de la crisi, com s'ha fet en altres països.

Secretaris d'Estat

El Consell de Ministres nomenarà també als secretaris d'Estat de la titular d'Ocupació, Fátima Báñez. Al capdavant de la Secretaria d'Estat de la Seguretat Social estarà ocupada per Tomás Burgos, que en la legislatura passada va ser el portaveu del PP a la Comissió del Pacte de Toledo, on es va debatre la reforma de les pensions. Com secretària d'Estat d'Ocupació estarà Engracia Hidalgo, que prové de la política autonòmica madrilenya: va ser consellera amb Esperanza Aguirre primer de Hisenda, i després, de Família i Afers Socials.

Previsiblement, també s'aprovaran nomenaments en el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, de Cristóbal Montoro. El Consell de Ministres designar Miguel Ferré com a secretari d'Estat d'Hisenda. Ferré, que treballa ara en un despatx privat, va ser subdirector de Tributs encarregat de fiscalitat internacional. És probable també el nomenament de Beatriz Viana com a directora de l'Agència Tributària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada