28 de març 2010

Nova mobilització a la Vall de Cofrents contra el cementiri nuclear

Nombroses entitats ecologistes convoquen una nova protesta contra la possibilitat que s'instal·li a Zarra

Nombroses entitats ecologistes, aplegades a la Plataforma Contra el Cementiri Nuclear i a la plataforma Tanquem Cofrents, convoquen per avui a migdia una manifestació de protesta que començarà a Teresa de Cofrents i que s'acabarà a Zarra per protestar contra la possible instal·lació a la Vall de Cofrents del cementiri nuclear.

Una de les entitats que avui serà present en la manifestació és Greenpeace, que ha presentat un recurs a l'Audiència espanyola per la suposada vulneració de l'anomenat conveni Aarhus sobre l'accés a la informació i la participació del públic en la presa de decisions. Segons Greenpeace, la declaració del Parlament de Catalunya contra la instal·lació del cementiri nuclear al Principat, amb els vots favorables de tots els partits tret del PP ja reconeix explícitament aquesta vulneració.

En aquest sentit, el responsable de la campanya nuclear de Greenpeace, Carlos Bravo, ha demanat al batlle de Zarra 'que no es deixi empènyer pel ministeri d'Indústria en aquest procés antidemocràtic, que només ha causat rebuig i crispació al poble i, per tant, que retiri la candidatura presentada'.

Justament fa un mes que una manifestació amb aquest mateix propòsit ja va aplegar tres mil manifestants a Zarra i prop de deu mil manifestants van sortir al carrer a començament de mes a Móra d'Ebre per refusar la instal·lació a Ascó.

Font: Vilaweb

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada