17 de maig 2011

Acampada BCN: La Revolta al carrer i a les xarxes

L'acampada d'anit a Barcelona.
Acampada a València, ahir al vespre.

Acampada Barcelona

Els concentrats a la Plaça Catalunya acorden no demanar permís per acampar-hi

Vilaweb 00:1718.05.2011

Barcelona (ACN).- Prop d'un miler de persones celebren aquest dimarts a la nit una assemblea al centre de la Plaça Catalunya per discutir els passos a seguir en les pròximes hores i dies en les protestes per demanar un canvi real en el sistema polític i econòmic. Fins a la mitjanit, han acordat que no demanaran permís per poder acampar a la Plaça Catalunya en considerar que sol·licitar una autorització implica "participar d'un sistema en el qual no creuen". D'altra banda, han decidit que aquest dimecres se sumaran a les protestes contra les retallades a la sanitat i l'educació, tot i que no han concretat de quina forma o si participaran en algun tall de trànsit.

--o0o--

Hereu esquiva l'acampada de la plaça de Catalunya

La guàrdia urbana, que va desallotjar l'acampada de SI a la Ciutadella, permet ara l'#acampadabcn

Quan manquen cinc dies de les eleccions municipals ningú no vol fer cap pas en fals. I l'acampada de centenars de joves que protesten contra el sistema polític a la plaça de Catalunya (Twitter, bloc) és una qüestió espinosa. Sobre el paper és la guàrdia urbana que hauria de desallotjar-la, si li'n donen l'ordre (com va desallotjar la gent de Solidaritat acampada davant el parlament), però l'ajuntament no vol arriscar-se en plena campanya posant-se contra un moviment que ha despertat força simpatia.

El portaveu del govern, Francesc Homs, va passar ahir a l'Ajuntament de Barcelona la responsabilitat del desallotjament, argüint que era el consistori el responsable de fer complir l'ordenança de civisme. Nogensmenys, va oferir la col·laboració dels mossos d'esquadra en cas que la guàrdia urbana, que és el cos que segons Homs havia de fer l'operació, ho requerís. Però l'ajuntament s'ha estimat més de fer els ulls grossos i no parlar-ne.

Mentrestant, centenars de manifestants es van aplegar ahir al vespre a la plaça i uns quants, molts més que no la nit abans, hi han tornat a pernoctar acampats (Twitter i bloc). Han cridat consignes contra tota la classe política i contra els bancs. En l'assemblea d'ahir al vespre van decidir d'estar-s'hi indefinidament, si més no fins diumenge, dia de les eleccions. Tant els mossos d'esquadra com la guàrdia urbana han anat voltant la plaça, tota la nit, sense intervenir-hi. A València (Twitter), una vintena de manifestants també han tornat a passar la nit al ras a la plaça de l'Ajuntament, amb pancartes contra la corrupció i els polítics. La protesta recull l'esperit de la manifestació de diumenge (#15m) contra el sistema polític i democràtic (manifest).

Una protesta semblant s'ha fet a Madrid (#acampadasol), on un miler de rebels s'han tornat a aplegar anit a la Puerta del Sol, i això que el dia abans la policia n'havia fet fora els tres-cents activistes que hi havien acampat (vídeo i acampada de Madrid en directe).

--o0o--

“Revolta al Km 0”, titula 'El Periódico'

Les manifestacions 2.0 a nombroses ciutats de l'Estat espanyol ocupa un lloc destacat a la majoria de rotatius. La convocatòria de 1.245 places per a mestres a Catalunya, l'acte de campanya del PP a València. Llegir més

--o0o--

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada